Madų šou sandėlyje pritraukė minias smalsuolių

Madų šou sandėlyje pritraukė minias smalsuolių

Savaitgalį Klaipėdoje nugriaudėjo paskutinis „Fashion Week Klaipėda“ renginys „Grand Show“, kuriame savo kolekcijas pristatė pripažinimą pelnę bei pradedantieji dizaineriai. Renginys sulaukė ypač didelio žiūrovų dėmesio. Industrinė uostamiesčio renginių erdvė – sandėlis „No.74“ - buvo pilnutėlis mados mylėtojų, o savo marčios kūrybos pažiūrėti atvyko ir Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis su šeima.

„Toks didelis susidomėjimas rodo, kad Klaipėdai reikia tokio mados projekto. Žmonės domisi mada, jos procesais ir vertina šią meno rūšį. Šiemet tokio „ankšlago“ tikrai nesitikėjome. Labai atsiprašome žiūrovų, kad erdvės neužteko visiems. Pažadame, kad kitąmet sutalpinsime visus“, - teigė viena iš renginio organizatorių Jurga Sutkutė ir pridūrė, jog mintys kitų metų madų šou podiumą nutiesti ant vis dar statomo miesto baseino ar atskirų dizainerių kolekcijų pristatymus rengti skirtingose miesto vietose.

„Visada svajoju kolekcijos pristatymą išvysti bažnyčioje“, - šypsojosi organizatorė.

Šiemet podiumu žengė modeliai, vilkėję „Naked Bruce“, „Salanida“, Kristinos Sviderskaitės, „Burpt“, „Upcycled by LT“, Liucijos Kvašytės kurtais drabužiais. Savo pirmąją kolekciją taip pat pristatė dar mokykloje besimokanti Gabrielė Butvydaitė, dvi Londone dizaino studijas baigusios dizainerės Lina Andriukonė ir Raminta Razgutė bei kiti dizaineriai.

L. Adriukonė, kuri taip pat prisidėjo prie „Fashion Week Klaipėda“ organizavimo, teigė, kad rengėjai stengėsi parodyti kūrėjus, turinčius stiprų kūrybinį identitetą. „Kolekcijos buvo be galo skirtingos, bet labai charakteringos. Kiekviena nešė savo žinią. Matėme ir nešiojamų rūbų kolekcijas, ir visiškai konceptualius kūrinius. Beje, dizaineriai pasirūpino ne tik pačiu rūbu, bet ir preciziškai suformavo pilną įvaizdį“, - teigė dizainerė.

Kolekcijų pristatymą papuošė muzikinio projekto „Pai X“ atlikti kūriniai bei šokio teatro „PADI DAPI Fish“ narių, kurie taip pat pristatė drabužius, šokio etiudai.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder