Į Vatikaną atvyko paskutinis konklavoje dalyvausiantis kardinolas

Į Vatikaną atvyko paskutinis konklavoje dalyvausiantis kardinolas

Į Vatikaną atvyko paskutinis iš 115 konklavoje dalyvausiančių kardinolų, skelbia BBC.

Paskutinis atvykęs kardinolas yra Žanas Batistas Famas Minhas Manas (Jean-Baptiste Pham Minh Man) iš Vietnamo. Jam atvykus jau galima bus paskirti konklavos, kuri rinks naują popiežių, datą.

Nuo pirmadienio Vatikane posėdžiauja Kardinolų kolegija, kurios metu rengiamasi konklavai. Kardinolai prisiekė neatskleisti, apie ką kalbasi Kardinolų kolegija, bet Italijos spaudoje pasirodė, jų teigimu, nutekintos informacijos. Pranešama, kad kardinolai diskutavo apie Vatikano biurokratijos reformą ir Vatikano banką. Pernai Europos bankų kontrolieriai pareiškė, kad Vatikano bankas nepakankamai kovoja su pinigų plovimu, o popiežiaus liokajus nutekino dokumentus, kurie atskleidė Vatikano intrigas.

Praėjusi Kardinolų kolegija 2005 metais posėdžiavo tik tris dienas. Korespondentai teigia, kad šįkart užsitęsę susirinkimai atskleidžia, kad Bažnyčia susidūrė su daugybe iššūkių.

Pagal Bažnyčios įstatymus, kardinolai turi iki kovo 20 dienos pradėti konklavą. Popiežius Benediktas XVI praėjusį mėnesį atsistatydino ir tapo per 600 metų pirmuoju tai padariusiu popiežiumi.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder