Kokteilis

Receptas ne silpnų nervų žmonėms: kaip pasigaminti mėgstamiausią Edgaro Poe kokteilį

(1)

Kad jį pagamintumėte, reikia sumaišyti 2 gėrimus.

Edgaras Allanas Poe garsėjo ne tik savo kūriniais, bet ir reputacija, kad dažnai vartojo daug alkoholio.

Pasak "Tasting Table", rašytojas vartojo ne tradicinį kietąjį alkoholį, o klasikinį kiaušinių likerį.

Šis gėrimas atrodo įdomus pasirinkimas, turint omenyje, kad paprastai į kokteilių repertuarą jis patenka tik per žiemos šventes.

Be to, daugelis žmonių sako:

"Niekada daugiau", pirmą kartą jo paragavę. Vienas iš jo trūkumų - kiaušiniai ir bendra konsistencija.

Daugelyje receptų naudojami būtent žali kiaušiniai, kurie gali būti bjaurūs.

Taip yra su autoriaus šeimos receptu "The Fall of the House of Usher" ("Usherių namų ruduo"), kuris jų kulinarinėje knygoje yra nuo 1790 metų. Tačiau Poe šeimos receptas nėra skirtas silpnoms širdims.

Jam pagaminti reikia septynių kiaušinių trynių, cukraus, pieno, romo, brendžio, muskato riešuto ir grietinėlės.

Gėrimas yra tirštos konsistencijos, panašus į kremą, labai alkoholinio skonio.

Jį reikia virti dvi dienas, kad romo ir brendžio skoniai susijungtų su kiaušiniais, cukrumi ir pieno ingredientais.

Tuo pačiu metu patariama nedėti kiaušinių baltymų. Poe šeima juos plakdavo iki putų, kuriomis kartu su muskato riešutu papildydavo kiaušinių likerį.

Jei jums patinka mintis gerti kaip šis žymus amerikiečių rašytojas, bet negalite pakęsti minties apie kiaušinius, pasigaminkite veganišką kiaušinių likerį, kuriam gaminti naudojami pieno pakaitalai, pavyzdžiui, migdolų pienas ir anakardžių riešutai klampumui padidinti.

Alkoholį galima pakeisti citrusiniais vaisiais, kokosų grietinėle, vanilės ekstraktu ir net ledais.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder