Šuo žuvo dėl "sudaužytos širdies"

Šuo žuvo dėl "sudaužytos širdies"

Britai kasmet tylos minute pagerbia mūšio lauke žuvusius kareivius, tačiau šiais metais tarp gedinčių buvo itin daug šunų mylėtojų.

Grandinis Liamas Taskeris, 26 m., žuvo susišaudyme Helmando provincijoje kovo 1-ąją kartu su savo bombą galėjusiu užuosti ir surasti keturkoju Theo. Tik spanielių veislės šuo nebuvo pašautas. Jis mirė kelios valandos po to, kai buvo pargabentas į bazę – mat jį, kaip praneša Didžiosios Britanijos gynybos ministerija, ištiko širdies smūgis, skelbia „ABC News“.

„Aš tikrai tikiu, kad Theo žuvo dėl sudaužytos širdies, kad nepamatys daugiau Liamo“, – sakė žuvusio vaikino motina.

Karininko L. Taskerio ir jo augintinio Theo palaikai šiandien buvo parskraidinti į Angliją. Wootton Bassetto miestelio gyventojai užplūdo gatves pagerbti žuvusiųjų, kai palaikai buvo gabenami į Oksfordą, kur bus atlikta vaikino kūno apžiūra prieš grąžinant jį šeimai. Šuns pelenai jiems jau perduoti.

Miestelio valdžios atstovė sakė, jog keisčiausia tai, jog dauguma gedinčiųjų susirinko kartu su savo augintiniais ir gedėjo spanielio tiek pat, kiek ir jo šeimininko.

L. Taskeris su Theo komanda Afganistane dirbo itin sėkmingai – jie surado 14 bombų, kurios buvo skirtos britų kareiviams žudyti. Nei viena kita komanda taip nepasižymėjo kaip jie. L. Taskeris ir Theo, pasak gynybos ministerijos, itin gerai dirbo, todėl jų misija buvo pratęsta dar mėnesiui.

Škotas L. Taskeris buvo 358-asis britų kariuomenės narys, o Theo – 6-asis armijos šuo, žuvęs Afganistane nuo 2001-ųjų.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder