Klaipėdoje vyksta gražiausių kačių paroda

Klaipėdoje vyksta gražiausių kačių paroda

Birželio 10–11 dienomis Klaipėdos "Švyturio" arenoje vyksta Baltijos šalių kačių nugalėtojų paroda "Baltic winner show", į kurią susirinko gražiausios ir tituluočiausios 2016 metų katės iš viso pasaulio.

Tai pirmoji tokia paroda Lietuvos istorijoje.

Pasak parodą organizuojančios Lietuvos felinologų draugijos  „Bubastė“ pirmininkės Jurgitos Gustaitienės ir anksčiau vyko neformalios Baltijos šalių kačių parodos "Baltic Cup", "Baltic Top Cat", o prieš dvejus metus kilo idėja Baltijos šalių kačių grožio konkursą įteisinti.  Parodą "Baltic winner" patvirtino ir leido kasmet organizuoti vis kitoje Baltijos šalyje FIF`e (Tarptautinė felinologų federacija). Iki tol buvo organizuojami tik du kačių grožio konkursai pasaulyje "Scandinavian winner" ir "World winner". Paroda "Baltic winner" startavo Latvije, šiemet surengta Lietuvoje, o kitais metais bus Estijos sostinėje Taline.

"Ilgai svarstėme, kur rengti parodą. Be abjonės, Vilniuje būtų paprasčiau dėl to, kad yra oro uostas. Daugelis pageidavo parodą rengti Kaune, nes Kaune yra daugiausia Lietuvos felinologų asociacijos narių, tačiau pasirinkome Klaipėdą kaip dėl to, kad renginys vyksta vasarą. Norėjome kačių augintojams parodyti nuostabų Lietuvos pajūrį - kaip reprezentacinę šalies vietą. Kad jie pamatytų ir vėliau sugrįžtų čia atostogauti, papasakotų savo draugams apie nuostabią mūsų šalį. Vienas iš kriterijų buvo  "Švyturio arenos" vadovo supratingumas. Jis ne tik, kad nepabijojo kates įsileisti, bet ir padėjo, patarė, kaip geriau parodą organizuoti", - sakė J. Gustaitienė.

Parodoje "Baltic winner" dalyvauja tik pačios gražiausios katės, turinčios atitinkamą kvalifikaciją. Iš viso į uostamiestį atvyko 205 katės, katinai ir kačiukai iš 13 valstybių, kurie jau yra laimėję grožio konkursuose.  Parodoje galima susipažinti pasigrožėti su 28 veislių murkliais. Daugiausiai tarp jų Meino meškėnų veislės atstovų, taip pat labai didelė grupė trumpaplaukių orientalų veislės kačių, gausu Norvegijos miškų kačių, britų trumpaplaukių ir kitų gražuolių. Pirmą kartą Lietuvoje parodoje "Baltic winner" galima išvysti šartrė veislės katę. Parodoje dalyvauja ir gausus Klaipėdos felinologų klubo "Pajūrio katės" augintinių būrys.

Įdomu, jog tarp gražuolių kačių ir katinų parodoje yra ir Palenės likimo keturkojų, kurie kadaise išgelbėti ir gyvūnų globos namų. Pavyzdžiui katė Lili į parodą atkeliavo iš Suomijos, tačiau yra gimusi Lietuvoje. "Suomiai ją paėmė iš gyvūnų prieglaudos Kaune ir išpuoselėjo taip, jog katė tapo keleto konkursų nugalėtoja. Dabar ji sugrįžo pasirodyti tarp kitų gražuolių savo tėvynėje ir yra viena iš pretendenčių tapti konkurso nugalėtoja", - pasakojo Lietuvos felinologų asociacijos prezidentė.

Parodoje ir konkurse dalyvaujančias kates vertina pagal nustatytus kriterijus anonimiškai vertina penki teisėjai. Jie išrenka gražiausias, kurios sekmadienį bus pristatytos scenoje ir viena iš jų taps konkurso laureate. Gražiausios konkurso "Baltic winner" katės bus apdovanotos unikaliu, menininko Albino Šileikos sukurtu prizu, turinčiu tautinio paveldo sertifikatą. Tai tradicinė verpstė su gintaru, kurioje įkomponuotas katės siluetas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder