Valdžia legalizuos aikštelę senamiestyje

Valdžia legalizuos aikštelę senamiestyje

Klaipėdos miesto tarybos Strateginės plėtros komitetas siekia, jog senamiestyje būtų galima nemokamai statyti automobilius tarp Pilies gatvės ir miesto pilies kanalo.

Prašymo svarstyti šį klausimą sulaukusi Klaipėdos savivaldybės Saugaus eismo komisija nutarė, kad tai - ne jos, o pačios Tarybos kompetencija, tačiau atkreipė politikų dėmesį, jog tai padaryti nebūtų taip paprasta, kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio.

Pasak komiteto nario Audriaus Vaišvilos, šioje vietoje žmonės ir taip stato automobilius, nors aikštelė oficialiai nėra įteisinta - detalusis planas dar tik rengiamas. Anot jo, žmonės dabar statydami automobilius baiminasi, jog ras užblokuotus ratus, nes nemoka už stovėjimą, taigi būtų galima pastatyti ženklą, kad tai - nemokama aikštelė.

Tačiau, anot komisijos narių, kol aikštelė nėra įteisinta, jokio ženklo statyti negalima. O kai ženklas bus, įsigalios Tarybos sprendimas, ir teks imti rinkliavą už automobilių stovėjimą.

"Iš kur tas lobizmas?", - pageidavimu senamiestyje, t. y. mokamoje zonoje, įteisinti nemokamą aikštelę, stebėjosi kai kurie komisijos nariai.

Vis dėlto atkreiptas dėmesys ir į tai, kad uostamiesčio strateginiame plane numatyta sukurti automobilių stovėjimo vietų tinklą aplink senamiestį. Tuo tarpu kol kas vyksta atvirkštinis procesas - daugėja įvairių objektų, o vietų mašinoms mąžta.

Komisija nutarė kreiptis į savivaldybės administraciją, kad ši paruoštų sprendimą, kaip įteisinti nelegalią stovėjimo aikštelę, o klausimas apie tai, ar už stovėjimą joje teks mokėti, ar ne, bus sprendžiamas vėliau.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder