Mįslė – šeimos ar viengungio?

Mįslė – šeimos ar viengungio?

„Šeimos vieta“ – tokie ženklai prie 43 prekybos centro „Maxima“ parduotuvių stovi lygiai metus. Tačiau pirkėjus ištiko tokia pat dilema, kokią sprendė Seimas – ką šiuo atveju laikyti šeima? Juk kas galėtų užginčyti, kad naujutėlaitį savo automobilį po šiuo ženklu drėbtelėjęs pirkėjas neturi šeimos?

Gargžduose prie „Maximos“ prekybos centro išrikiuota eilė ženklų „Šeimos vieta“ atsirado pernai gegužę. Iš pradžių paisę nurodymo, jog prie pat prekybos centro durų savo automobilius statyti gali tik su mažamečiais atvykusios šeimos ar besilaukiančios moterys, ilgainiui gargždiškiai įvedė savo sistemą – kas pirmesnis, tas gudresnis. Ir... yra teisūs! Mat toks ženklas galioja tik „Maximos“ vidaus taisyklėse, o sudrausminti gerą vietą užėmusį džipą nėra kaip. Kelių eismo taisyklėse tokio ženklo nėra ir turbūt niekada nebus.

„Šeimos vietų naudojimasis yra kiekvieno sąmoningumo reikalas. Mes nesiimame jokių veiksmų prieš tuos, kurie Šeimos vietas užima atvažiavę apsipirkti be šeimos. Tačiau pastebime, kad mūsų klientai yra atsakingi ir dažniausiai šias vietas užima tik tie, kam jos ir skirtos – šeimos su vaikais. Lygiai taip pat, kaip tėvelių su mažyliais kasose jau įprasta matyti tik šeimas su mažais vaikais ar būsimas mamas“, – tikino „Maximos“ atstovė ryšiams su visuomene Olga Malaškevičienė.

Klaipėdos rajono policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus viršininkas Gediminas Radzevičius „Bangą“ patikino, kad tykoti potencialių pažeidėjų prie parduotuvės – tikrai ne policijos reikalas.

„Mano žiniomis, nusiskundimų dėl tokio „pažeidimo“ policija nėra gavusi. Tačiau net ir gavus nebūtų kaip reaguoti. Šį ženklą pavadinčiau prekybos centro reklamine akcija. Galbūt vienam pačiam atvažiavusiam pirkėjui nereikėtų piktnaudžiauti šia vieta, tačiau, mano supratimu, net ir be vaikų atvykę žmonės turi teisę būtent čia statyti automobilį. Kas patikrins, kad atvykusi pora nėra šeima? Arba iš automobilio išlipę keli vyrai – ne broliai?“ – svarstė G. Radzevičius.

"Banga"

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder