Mėsos salotos su jautiena: labai sočios ir skanios - norėsite dar ir dar!

Labai skanios virtos jautienos. Jei šaldytuve turite virtos mėsos, daug laiko šioms salotoms paruošti nesugaišite.

Produktai:

  • Virta jautiena - 300 g
  • Kietasis sūris - 300 g
  • Kiaušiniai - 3 vnt.
  • Svogūnai - 1-2 vnt. (130 g)
  • Sviestas - 30 g
  • Majonezas - 180 g (pagal skonį)
  • Šviežios prieskoninės žolelės - 5 g (pagal skonį)
  • Druska - pagal skonį

Gaminimas:

  1. Kad jautiena atvėstų, ją reikia išvirti iš anksto. Mėsą užpilkite karštu vandeniu, užvirinkite ir virkite 50 minučių.
  2. Verdant nerekomenduojama įpilti daugiau vandens, kad mėsa nebūtų kieta. Druska dedama likus 5 minutėms iki virimo pabaigos.
  3. Paruošta virta jautiena paliekama atvėsti sultinyje - taip mėsa bus sultingesnė.

Kaip paruošti mėsos salotas su sūriu ir kiaušiniais:

  1. Kiaušiniai verdami kietai (10 minučių po virimo). Nusunkite verdantį vandenį ir kiaušinius perliekite šaltu vandeniu. Atvėsinkite.
  2. Svogūnai nulupami, nuplaunami, smulkiai supjaustomi.
  3. Keptuvėje ištirpinamas sviestas. Į įkaitusią keptuvę sudėkite svogūnus.
  4. Svogūnus pakepinkite svieste, kol iškeps (2-3 min. ant vidutinės ugnies). Atvėsinkite.
  5. Virtą mėsą supjaustyti nedideliais kubeliais.
  6. Sūris sutarkuojamas stambia tarka.
  7. Kiaušiniai nulupami, smulkiai supjaustomi.
  8. Išvirta mėsa sumaišoma su atvėsusiais svogūnais, tarkuotu sūriu ir smulkintais kiaušiniais. Gerai išmaišykite.
  9. Salotas pagardinkite majonezu. Išmaišykite - ir mėsos salotos su sūriu ir kiaušiniu paruoštos!
  10. Patiekdami salotas pabarstykite žalumynais pagal skonį.

Gero apetito!

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder