Juras Požela: ŠMM siūlymas dėl kūno kultūros pamokų yra absurdiškas ir žalingas

Juras Požela: ŠMM siūlymas dėl kūno kultūros pamokų yra absurdiškas ir žalingas

Seimo Jaunimo ir sporto reikalų komisijos (JSRK) pirmininkas socialdemokratas Juras Požela neatsakingais ir žalingais vadina Švietimo ir mokslo ministerijos (ŠMM) bandymus išbraukti kūno kultūros pamokas iš privalomų pamokų sąrašo.

ŠMM parengtame pradinio, pagrindinio ir vidurinio ugdymo programų aprašo projekte kūno kultūros pamokos numatytos ne tarp privalomų, o tarp pasirenkamųjų dalykų socialinio ugdymo srityje. Anot Seimo nario, toks veiksmas prieštarauja įstatymams, visiškai neatitinka realių poreikių bei kenkia Lietuvos įvaizdžiui.

"Švietimo ir mokslo ministerijos bandymas išbraukti kūno kultūros pamokas iš privalomų pamokų sąrašo yra absurdiškas ir žalingas. Jis visiškai prieštarauja vienai iš Kūno kultūros įstatymo nuostatų, kad kūno kultūros pamokos mokyklose privalomos ne mažiau kaip 3 valandas per savaitę. Be to, tai užtraukia gėdą Lietuvai kitų šalių akivaizdoje, nes visose ES šalyse šie užsiėmimai privalomi, o ir likusiame pasaulyje, suvokiant kūno kultūros svarbą, nuolat kalbama apie didesnį sporto skatinimą švietimo srityje," - kritiką ministerijai reiškė Juras Požela.

Jaunimo ir sporto reikalų komisijos pirmininkas priduria, kad toks sprendimas atrodo keistai dar ir dėl to, jog pastaruoju metu Lietuvoje daug diskutuojama apie prastą vaikų sveikatos ir fizinę būklę, netgi kalbama apie papildomos privalomos kūno kultūros pamokos poreikį. Juras Požela iš Švietimo ir mokslo ministerijos pasigenda iniciatyvos ir konkrečių veiksmų, kurie gerintų esamą situaciją.

"Jau dvejus metus su mokytojais, Seimo nariais, Vyriausybe ir ministerijų atstovais diskutuojame, kad būtina gerinti vaikų sporto politiką, tobulinti fizinio lavinimo pamokų turinį, įvesti papildomą pamoką. Šį rudenį Seime priėmėme rezoliuciją"Dėl sporto politikos". Tuo metu Švietimo ir mokslo ministerija, kuriai, taip jau sutampa, pastaruoju metu netrūko kritikos dėl neveiksnumo šioje srityje, bando realizuoti protu nesuvokiamą projektą ir elgiasi visiškai priešingai nei turėtų. Esant dabartinei moksleivių sveikatos būklei, tai yra gėdinga.", - įsitikinęs Seimo narys Juras Požela.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder