Naujovė akistatoje su vėžiu - sveikatos programėlė

Naujovė akistatoje su vėžiu - sveikatos programėlė

Pasitikdama vasario 4-ąją minimą Pasaulinę kovos su vėžiu dieną, Pagalbos onkologiniams ligoniams asociacija (POLA) pristato pirmąją šalyje mobiliąją sveikatos programėlę, skirtą onkologiniams pacientams.

Programėlė padeda atpažinti, stebėti ir analizuoti nepageidaujamus ligos ar jos gydymo simptomus, pateikti tikslesnę informaciją medikams, gauti individualizuotą gydymą bei skatina pacientus labiau įsitraukti ir rūpintis savo sveikata.

"Daugelis tyrimų patvirtina, kad tokios programėlės didina pacientų savikontrolę, skatina aktyvesnį įsitraukimą į onkologinės ligos valdymą, todėl gerėja jų išgyvenamumo rodikliai. Programėlės naudingos ir pacientų artimiesiems, jos gali būti naudojamos slaugant ar rūpinantis sergančiais šeimos nariais", - teigia POLA direktorė Neringa Čiakienė.

POLA mobiliojoje programėlėje onkologiniai pacientai gali patogiai registruoti ir atnaujinti pasireiškiančius nepageidaujamus onkologinės ligos ar jos gydymo simptomus ir statistiškai palyginti, ar jiems būdingi simptomai taip pat pasireiškia ir kitiems tą pačią diagnozę turintiems pacientams.

POLA mobiliojoje programėlėje taip pat integruota virtuali POLA kortelė, leidžianti pasinaudoti POLA kortelės partnerių nuolaidomis, galimybe operatyviai gauti onkologijos srities naujienas, išsakyti savo nuomonę apklausose pacientams aktualiais klausimais apie vaistų priemokas, eiles tyrimams ir pan.

Atsižvelgus į vyresnį onkologinių pacientų amžių, ji pritaikyta naudoti ir stacionariuose kompiuteriuose.

Norint pradėti naudotis POLA mobiliąja programėle, reikia turėti POLA kortelę. Ji nemokamai išduodama onkologiniams pacientams visoje Lietuvoje, užsisakius internetu www.pola.lt.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder