Tomas Vaitkus dviračiu mins į Vilnių

Tomas Vaitkus dviračiu mins į Vilnių

Žinomas Klaipėdos dviratininkas, skynęs ne vieną pergalę tarptautinėse dviračių lenktynėse, sumąstė naujų iššūkių - bandys per maždaug 10 valandų be sustojimo dviračiu įveikti 363 km. 33 metų sportininkas dviračiu nuo Klaipėdos iki Vilniaus mins per 83 Lietuvos kaimus ir miestus.

Šį žygį, kurį dviratininkas pradės šiandien 8 val. nuo "Arkos" paminklo Klaipėdos centre, pavadino Tomo Vaitkaus "Tour de Lituanie".

Į Vilnių jis dviračiu mins per Šilutę, Pagėgius, Jurbarką, Panemunę, Vilkiją, Raudondvarį, Prienus, Aukštadvarį ir Trakus.

"Šis žygis į renginį virto visiškai atsitiktinai. Vienas mano draugas, gyvenantis Vilniuje, vis traukdavo mane per dantį ir klausinėdavo: "Kada gi pagaliau iš Klaipėdos atvyksi į Vilnių?". Kartą neiškentęs pasakiau atsitiktinę datą, o jis tai priėmė kaip teisybę ir suorganizavo šį žygį. Nieko kito nebelieka, kaip tik įvykdyti savo pažadus", - "Vakarų ekspresui" pasakojo T. Vaitkus.

Dviratininkas ketina važiuoti maždaug 35 km/h greičiu.

"Atstumas manęs tikrai negąsdina. Panašias atkarpas esu įveikęs per dviračių lenktynes, tačiau šiek tiek nerimo kelia oro sąlygos - prognozuoja ir vėją, ir lietų, ir net škvalą su žaibais. Tikėkimės, kad viskas bus gerai ir atkarpą įveiksime bet kokiu oru. Apsiginklavome atsarginiais ratais, vandeniu ir kilsime į žygį su gera nuotaika", - sakė T. Vaitkus.

Jį žada lydėti skirtingos dviratininkų kolonos.

"Su kompanija minti smagiau", - aiškino T. Vaitkus.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder