Klaipėdietės kišenėje - bilietas į Rio de Žaneirą

Klaipėdietės kišenėje - bilietas į Rio de Žaneirą

Dramatiškus įvykius išgyvenusi ir kadaise iš komos pakilusi klaipėdietė Ramunė Adomaitienė toliau demonstruoja tvirtą charakterį ir valią: 47-erių lengvaatletė neseniai tapo Italijoje vykusių Europos neįgaliųjų vicečempione, o prieš kelis mėnesius Katare iškovojo sidabro medalį ir pasaulio pirmenybėse.

Dabar pagrindinis klaipėdietės tikslas - kuo geriau pasirodyti šių metų rugsėjį vyksiančiose Rio de Žaneiro parolimpinėse žaidynėse. R. Adomaitienė kelialapį į šias žaidynes jau yra iškovojusi.

R. Adomaitienė dalyvaus moterų šuolių į tolį varžybose. Šiemet ji planetos pirmenybėse nušoko 4 m 55 cm, o Europos čempionate rezultatas jau buvo geresnis - 4 m 61 cm.

Ištiesė pagalbos ranką

"Po pasaulio čempionato Katare sveikata buvo itin suprastėjusi, net buvo abejonių, ar apskritai galėsiu tęsti sportinę karjerą", - "Vakarų ekspresui" atskleidė R. Adomaitienė.

Ji pabrėžė, kad tik gerų žmonių pagalba ir nuoširdumas padėjo sugrįžti į didįjį sportą.

"Bauerfeind" vokiškos ortopedijos centras man padovanojo liemens įtvarą, kulniukus... Sveikata išties pagerėjo. Viena mano koja yra šiek tiek trumpesnė, tad dėl to anksčiau kildavo problemų. Malonu, kad pagalbos ranką ištiesė baro "Senoji Hansa" savininkas Ramūnas Pocevičius, taip pat saugos tarnybos "Argus" vadovai, rėmėjų padėjo rasti buvęs ilgametis Klaipėdos meras Rimantas Taraškevičius", - dėkodama savo rėmėjus vardijo R. Adomaitienė.

Anot jos, pinigėlių vaistams bei kelionių į varžybas išlaidoms nuolat trūksta, tad būtų puiku, jei atsirastų daugiau gerų žmonių. Galintieji ištiesti pagalbos ranką turėtų skambinti telefonu: 8 659 93419 (atsilieps Ramunė Adomaitienė).

"Iš visų jėgų atstovauju Lietuvai. Noriu, kad mūsų trispalvė būtų iškelta į viršų ir per Rio de Žaneiro parolimpines žaidynes. Stengsiuosi, kiek tik pajėgsiu", - žadėjo R. Adomaitienė.

Pabudo iš komos

"Sportas - visas mano gyvenimas, būtent sporto dėka aš ir išgyvenau", - nuolat kartoja R. Adomaitienė.

Ji prieš 20 metų patyrė kraupų likimo smūgį - pateko į tragišką autoavariją.

R. Adomaitienė kartu su vyru vyko automobiliu ir susidūrė su traukiniu, Ramunės vyras žuvo, o ji buvo visa sutraiškyta, mėnesį gulėjo lovoje be gyvybės ženklų komos būklės.

"Gydytojai kalbėjo, kad išsaugoti gyvybę beveik nėra šansų. Tačiau Ramunei padėjo nežmoniškas pasišventimas, charakteris, noras ir ryžtas gyventi. Šios savybės jai padeda ir sporte", - teigė čempionės mama ir trenerė Algina Vilčinskienė.

Sulipdė iš dalių

Po to, kai R. Adomaitienė atsigavo po komos, sveiko itin sparčiai.

"Medikai prognozavo, kad likusį gyvenimą praleis neįgaliųjų vežimėlyje, tačiau ji visomis pastangomis stengėsi tai paneigti: Palangoje per reabilitacijos laikotarpį stengėsi ištrūkti iš vežimėlio, negalėdama paeiti, tiesiog šliaužė žeme. Darė viską, kad tik nesėdėtų jame, - apie dukros ryžtą ir užsispyrimą kalbėjo A. Vilčinskienė. - Pakilti iš ligos patalo padėjo sportas. Ji nuo vaikystės atkakliai sportavo, buvo daugkartinė daugiakovės prizininkė."

Praėjus tik 1,5 metų po tragiškos avarijos, Ramunė pasirodė sporto arenose.

Tiek A. Vilčinskienė, tiek R. Adomaitienė pabrėžė, kad itin profesionaliai savo darbą atliko gydytojas Vytautas Grykšas.

"Jis po avarijos mano kūną tiesiogine to žodžio prasme sulipdė iš dalių. Jei ne jo puikus darbas ir profesionalumas, manau, kad dabar jau gulėčiau po žeme Lėbartuose. Tačiau dabar dar sugebu aktyviai sportuoti ir iškovoti medalių. Tai puiku", - kalbėjo sportininkė.

Gerino rekordus

Priminsime, kad ši klaipėdietė 2011 metais buvo pripažinta geriausia Lietuvos sportininke tarp neįgaliųjų.

Per savo karjerą ji yra iškovojusi daugybę medalių planetos ir Europos čempionatuose, tarptautiniuose turnyruose rutulio stūmimo, ieties metimo, trumpų nuotolių bėgimo bei šuolio į tolį rungtyse. R. Adomaitienė Londono parolimpinėse žaidynėse liko per plauką nuo medalio - ketvirta.

R. Adomaitienė kartu su trenere vyko į prezidentūrą. Jas čia kvietė ir pagerbė Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder