Kaunas pasveikino "bronzinius čempionus"

Kaunas pasveikino "bronzinius čempionus"

Antradienį Kauno rotušės aikštėje surengtas iškilmingas pasaulio vyrų krepšinio čempionate Turkijoje bronzos medalius iškovojusios Lietuvos rinktinės sutikimas.

Lietuvos krepšininkai pasaulio pirmenybių rungtynėse dėl trečiosios vietos sekmadienį 99:88 įveikė Serbijos ekipą. Lietuviai iš devynerių čempionato rungtynių laimėjo net aštuonerias.

Lietuvos krepšininkai planetos pirmenybių medalius pelnė pirmąjį kartą. Trečiąjį kartą pasaulio čempionate dalyvavę lietuviai 1998 ir 2006 metais buvo septinti.

Iš Rotušės balkono pasveikinę visus į renginį susirinkusius krepšinio aistruolius nacionalinės komandos nariai netrukus pasirodė scenoje.

"Matome scenoje bronzinius čempionus. Nors jie neiškovojo aukso ir neparvežė pasaulio čempionų taurės, manau, kad jie taurės nusipelnė", - kalbėjo Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas, įteikdamas rinktinei skulptoriaus Aloyzo Jonušausko sukurtą Didžiąją mero taurę.

Krepšininkai pradžiugino sausakimšai Rotušės aikštę užpildžiusius sirgalius užtraukdami dainą "Žemyn upe". Žinoma, neapsieita ir be tradicinio rinktinės šūkio "Mes už Lietuvą".

Valandą trukusio renginio metu koncertavo grupės "16 Hz" ir ŽAS.

Prieš šventinį renginį krepšininkai buvo pagerbti Rotušėje. Jiems buvo įteikti minint 600-tąsias Žalgirio mūšio metines sukurti vardiniai kalavijai.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder