Aurimui Didžbaliui – dar vienas medalis

Aurimui Didžbaliui – dar vienas medalis

Rio de Žaneire (Brazilija) sėkmingai Klaipėdai atstovę ir bronzos medalį parvežę sunkiaatlečių rinktinės atstovai - Aurimas Didžbalis, jo treneris Bronislavas Vyšniauskas ir kineziterapeutas Eugenijus Vizbaras sulaukė Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko sveikinimų ir dovanų.

Klaipėdos miesto vadovas sunkiaatlečius pasikvietė į miesto rotušę ir už nuopelnus Klaipėdos sportui įteikė Klaipėdos miesto medalius.

"Tai ne tik Aurimo Didžbalio, bet ir visos Klaipėdos sunkiosios atletikos mokyklos įvertinimas. Dar kartą buvo įrodyta, kad Bronislavo Vyšniausko nuoširdus darbas ir patirtis duoda vaisių. Džiugu, kad Klaipėda yra ta sunkiaatlečių kalvė, kurioje užauga olimpiniai prizininkai, o ateityje, tikrai tikiu, užaugs ir olimpiniai čempionai", - pabrėžė Klaipėdos meras.

Jis išreiškė susižavėjimą ne tik A. Didžbalio sportiniais rezultatais, bet ir asmenybės branda.

"Žaviuosi Aurimo kūrybingumu ir branda. Tai tikrai ne tas jaunuolis, kuriam rūpi tik štanga ir svoriai. Jis - ne tik puikus sportininkas, bet ir universalus, itin valingas, užsispyrusiai savo tikslų siekiantis žmogus", - kalbėjo V. Grubliauskas.

Pats A. Didžbalis pabrėžė, kad disciplina - gero rezultato pamatas.

"Džiaugiuosi ir esu itin dėkingas savo treneriui Bronislavui Vyšniauskui. Jis įskiepijo man disciplinos, išmokė užsispyrusiai siekti savo tikslų. Daug naudingo darbo atliko kineziterapeutas Eugenijus Vizbaras. Be šių žmonių nieko nebūčiau pasiekęs. Mūsų komanda - tarsi vienas tvirtas kumštis", - teigė A. Didžbalis.

Jam antrino B. Vyšniauskas.

"Kai yra disciplina ir tikslas, tada atsiranda ir motyvacija. Džiaugiuosi, kad mes radome bendrą kalbą ir kryptingai keliaujame savo tikslų link. Būtų puiku, jei 2020 metais Tokijo olimpinėse žaidynėse šį bronzos medalį pavyktų pakeisti į aukso, - kalbėjo Lietuvos sunkiosios atletikos rinktinės treneris. - Dar pridursiu, kad treneris savo auklėtiniams turi būti pavyzdžiu. Manęs nė vienas auklėtinis nematė nei rūkančio, nei geriančio. Niekada nesu sakęs "pavargau". Džiaugiuosi, kad prieš daugelį metų rizikavau ir įkūriau sunkiaatlečių sporto bazę, kurioje talentingiausi sportininkai gali treniruotis ir gyventi. Tai labai pasiteisino. Mes su auklėtiniais ir į bažnyčią nueiname ir kartu pasimeldžiame. Gyvename kaip šeima."

Prie sveikinimų prisidėjo ir Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas, taip pat naujasis Klaipėdos sporto vadas Saulius Paliulis.

"Net neabejoju, kad per olimpines žaidynes visa Lietuva tą naktį mintimis kartu su Tavimi kėlė štangą. Tą dariau ir aš. Džiugu, kad iš trečiojo karto Tau pavyko įveikti štangą ir visi lengviau atsikvėpėme. Buvo puikios emocijos, - olimpiniam prizininkui A. Didžbaliui teigė S. Budinas. - Tik valingas, užsispyręs ir tvirtas žmogus gali tai padaryti trečiuoju bandymu, kai trauktis nebėra kur. Suprantu, kaip tai yra sunku psichologiškai, bet Tu tai sugebėjai ir esi vertas didelės pagarbos."

Priminsime, daugiau nei prieš savaitę 25-erių klaipėdietis A. Didžbalis Rio de Žaneiro (Brazilija) olimpiados svorio kategorijos iki 94 kg varžybų dvikovėje surinko 392 kg. Jis išrovė 177 kg ir išstūmė 215 kg sveriančią štangą. Rovimo rungtyje klaipėdiečio rezultatas buvo antras, o stūmimo - trečias.

Bendroje įskaitoje jis liko trečias ir pasipuošė bronzos medaliu.

Aukso medalis atiteko 27-erių metų iraniečiui Sohrabui Moradžiui (Sohrab Moradi), surinkusiam 403 kg (rovimas - 182 kg, stūmimas - 221 kg). Antrąją vietą užėmė 30-metis baltarusis Vadzimas Stalcovas su 395 kg (rovimas - 175 kg, stūmimas - 220 kg). Varžybose dalyvavo 18 dalyvių.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder