"Skonio reikalas": Skonio per daug, meilės pritrūko

"Skonio reikalas": Skonio per daug, meilės pritrūko

"Vakarų ekspresas" tęsia žurnalistinį tyrimą: kasdien lankomės įvairiose uostamiesčio kavinėse - žinoma, iš anksto nepranešę ir nesusitarę - bei išbandome dienos pietų meniu, o savo įspūdžius ir vertinimus pateikiame mūsų skaitytojams. Kavines vertiname, kaip įprasta, penkių balų, šiuo atveju - šaukštų, sistema.

Nežinau, kas tai lemia, bet išties daugelis lietuvaičių yra labai neišrankūs maistui - esą, jei maistas valgomas ir juo pasisotini, tai ir gana. Ypač atlaidžiai daugelis vertina pietų meniu.

Akivaizdu, kad tuo naudojasi kavinių savininkai - pietų metu daugelyje kavinių gaminami patiekalai daromi "be meilės".

Galima ginčytis, kad pietų meniu esantys patiekalai būna pigūs, tad neva nėra ko tikėtis šedevro, tačiau kai virėjai sugeba sugadinti gerus produktus, nepykit, bet belieka tik stebėtis.

Vakar po kokių šešerių metų pertraukos užėjau papietauti į "Bambolą". Net neabejoju, kad jei dabar kurį laiką vėl čia nebeužsuksiu, niekas dėl to nenusimins, nes picerija pietų metu buvo pilnut pilnutėlė - akivaizdu, kad "Bambola" turi savo gerbėjų ratą.

Dienos pietūs čia kainuoja 10 litų. Patogu tai, kad iš anksto galima sužinoti, kas bus siūloma kiekvieną savaitės dieną. Pavyzdžiui, pirmadienį buvo siūloma sriuba "Solianka" ir buvo galima rinktis vištienos suktinuką arba sprandinės kepsnį. O trečiadienį už tą pačią kainą buvo pupelių sriuba, makaronai su faršu arba žemaičių blynai. Taip pat galima rinktis iš savaitės pasiūlymų: virti, arba apkepti koldūnai (10 Lt), makaronai su kumpiu arba vištiena (8 Lt) ir kelių rūšių picos (10 Lt).

Vakar dienos pietums buvo patiekta šviežių daržovių sriuba, vištienos vėrinukai arba užkepta menkė. Nors atėjau pietauti 12.20 val., - žuvies jau nebebuvo, tad pasirinkimas susiaurėjo.

Apie sriubą nedaugžodžiaujant - valgyklinė.

Patys vištienos vėrinukai neblogi, tačiau, mano subjektyvia nuomone, persistengta su prieskoniais - nebeliko pačios vištienos skonio. Pamarinuota taip, jog atrodo lyg valgytum kiaulieną. Tiesa, mėsa minkšta. Garnyras viską sugadino. Šviežių morkų ir agurkų salotos pagardintos itin rūgštaus skonio užpilu, šalia padėtas indelis majonezo ir pomidorų padažo mišinio bei virti ryžiai. Kartu su manimi pietavęs kolega pritarė, kad labiau jautėsi ne produktų, o prieskonių ir užpilų skonis.

Išties daugelis net nebesusimastome, ką valgome, nes nebeturime laiko, kada apie tai galvoti. Pietūs trunka vos dvidešimt minučių. Atrodo, kad ir kavinių (ne visų!) personalas labiausiai stengiasi tik dėl to, kad patiekalai kuo greičiau atsidurtų ant kliento stalo. Viskas vyksta konvejerio principu: atsisėdai, gavai sriubą, nedelsiant - pagrindinį patiekalą, suvalgei, ir - pirmyn. Kol aš papietavau, "Bambola" ištuštėjo. Žmonės per pietus nebeužsisėdi.

Suprantama, kad dirbant tokiu tempu ir bendravimas vyksta tarsi prie konvejerio. Padavėjai tik paklausia, ką valgysi, atneša patiekalus ir vėliau - sąskaitą. Niekas nepasiteiravo, ar buvo skanu. O jei neklausia, - kuris lankytojas puls aiškinti, kad salotos galėjo nebūti tokios rūgščios. O jei niekas nieko nesako, - virėjai galvoja, kad visiems viskas gerai. Štai ir visa istorija.

Įvertinimas 2 šaukštai
 

Dienos pietūs (10 Lt):
* Šviežių daržovių sriuba
* Vištienos vėrinukai

Šiose kavinėse jau lankėmės:
01 17 d. "Rytė"
01 18 d. "TaiFun"
01 19 d. "Kurėnas"

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder