Prorusiškų separatistų kalėjime karaliauja Maniakas: baisu net įsivaizduoti jo kankinimus

Prorusiškų separatistų kalėjime karaliauja Maniakas: baisu net įsivaizduoti jo kankinimus

Britų leidinys „The Sun“ praneša gavęs žmogaus teisių gynėjų medžiagą iš okupuotos Rytų Ukrainos, kuri įrodo, kad apleistuose branduoliniuose objektuose kalinami civiliai ir vykdomi žiaurūs kankinimai.

Teigiama, kad šiuo metu juose be jokių kaltinimų kalinami 267 žmonės, iš kurių 226 yra civiliai. Kaliniai laikomi šaltuose ir drėgnuose požeminiuose rūsiuose, kuriuose kalėjimus įrengė prorusiški Donecko ir Luhansko kovotojai.

„The Sun“ duomenimis, viename iš šių kalėjimų „darbuojasi“ budelis, pramintas Maniaku. Pasak kalėjimo siaubus išgyvenusių liudininkų, žmones jis dažniausiai žaloja chirurginiais instrumentais, kurių turi visą rinkinį. Organizacija „Teisingumas už taiką Donbase“ (vienijanti 17 žmogaus teisių gynimo organizacijų) teigia, kad atskleidė budelio tapatybę – tai Sergejus Konoplickis.

„The Sun“ taip pat pabrėžė, kad nėra tiesioginių įrodymų, jog kankinimai vyksta Rusijos nurodymu.

Teisų gynėjų teigimu, labiausiai „pagarsėjo“ 2 kalėjimai, praminti „Izoliacija“ (Donecke) ir „Betmeno kalėjimas“ (Luhanske). Šie ir panašūs kalėjimai skirti vienam tikslui – įbauginti civilius gyventojus, kad jie nedrįstų reikšti nepasitenkinimo jau 5 metus Rytų Ukrainoje veikiančia „rusų pasaulio“ tvarka.

Anot „Izoliacijoje“ kalinto žurnalisto Stanislavo Aejevo, žmonės kankinti elektros srove – laidus pridėdavo prie lyties organų ir nugaros. Tuomet paleisdavo srovę ir pildavo ant žmogaus vandenį. Kaliniai kankinami psichologiškai: į kameras tiesiogiai transliuojami kankinimų garsai.

 

Tesių gynėjų teigimu, šis žmogus yra "Maniaku" pramintas budelis

„Betmeno kalėjimą“ perėjęs valdininkas Aleksandras Griščenka pasakojo, kad ten buvo įmestas neva už šnipinėjimą, nors niekas net nebandė įrodyti kaltinimų.

Vos atvykus į kalėjimą, jis buvo atiduotas profesionaliam boksininkui, kuris iš pradžių jį žiauriai sutalžė. Tada vyrą kankino elektros srove, o vėliau surišo ir atidavė Maniakui, kuris vyriškį talžė plastikiniu vamzdžiu ir laužė pirštus. Galiausiai Maniakas ėmėsi savo chirurginio rinkinio ir ėmėsi pjaustyti kalinio tarpupirščius. Pasakojama, kad vieną kalinį Maniakas užmušė plaktuku.

Teisių gynėjai pažymi, kad dauguma požemio kalėjimų siaubus iškentusių žmonių nesikreipia į Ukrainos valdžią arba nevyriausybines organizacijas, todėl tikras aukų skaičius gali būti daug didesnis.

 

A. Griščenka pasakojo apie tai, kaip buvo kankinamas

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder