Vienos VVG neužtenka

Vienos VVG neužtenka

Plačiai nuskambėjusios Vietos veiklos grupės (VVG) kūrimo istorijoje kyla teisėtas klausimas - o kaip likusioji miesto dalis?

Europos Sajunga laikotarpiui iki 2020 m. vien Klaipėdai skirs ne mažiau kaip milijoną eurų socialinei atskirčiai mažinti ir kovai su skurdu. Kitaip sakant, pačioms silpniausioms, labiausiai paramos ir valdžios dėmesio stokojančioms socialinėms grupėms, taip pat - ir pensininkams. Tai štai kyla klausimas: ar tik numatytoje teritorijoje gyvena tokie žmonės, kodėl likusiai miesto teritorijai, pagal Savivaldybės užmačias, nepriklauso niekas?

Labai gaila, kad vis reikia priminti, jog gyvename teisinėje demokratinėje šalyje, kurioje visi miesto piliečiai yra lygiaverčiai ir lygiateisiai. Mes žinome, kad mieste jau yra įkurta VVG, tai kodėl ji ignoruojama? Visiems aišku, kad Klaipėdai neužtenka vienos VVG, todėl kaip tik laikas tai prisiminti!!! Savivaldybė visiškai ignoruoja VVG, kurią teisėtai įkūrė Sergejus Ivanovas jau prieš porą metų.

Yra teisingas posakis - viskam ateina savo laikas. Kaip tik dabar ir atėjo laikas tai seniau įkurtai VVG veikti, nes ji tapo labai reikalinga tai miesto vietovei, kuri, pagal Savivaldybę, liko už borto. Ar tai teisinga? Nedelsiant reikia ištaisyti susidariusią padėtį, nes toje miesto dalyje gyvenantys žmonės netylės, ieškos teisybės visais įmanomais būdais.

Labai keista, kad mūsų miesto Savivaldybė, kurią išrinko viso miesto gyventojai, rūpinasi tik vienos integruotos miesto dalies gyventojais, o ne viso miesto. Kodėl vienoje miesto dalyje gyventojai verti Europos Sajungos rėmimo, o kitoje - ne? Ar tikrai tie pinigai padės Klaipėdos varguoliams: pensininkams, neįgaliesiems, bedarbiams ir kitiems socialinę atskirtį patiriantiems žmonėms, kai Savivaldybė surašė tokias veiklas, kaip kelionių, pramogų, renginių organizavimas, leidyba?

Aldona Marija GEDVILIENĖ, Lietuvos pensininkų susivienijimo prezidentė

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder