Pagerbti mirusiųjų su Pranckiečiu, nukankintomis gegutėmis ir be teisės į dešinę

Pagerbti mirusiųjų su Pranckiečiu, nukankintomis gegutėmis ir be teisės į dešinę

Ateina Vėlinės. Susikaupimo, nusiraminimo ir būties apmąstymo laikas. Laikas, kada išėję sugrįžta, bent dienai kitai pabūti su gyvais. Šiomis dienomis labiausiai susikaupęs žmogus Lietuvoje yra Karbauskis. Ne todėl, kad Vėlinės.

Todėl, kad du kartus su Pranckiečiu matavosi, kurio šakė didesnė. Abu kartus pralaimėjo. Dar iš senovės žinom, kad mūsų valstietis atkaklus ir užsispyręs, bet, kad tiek stipriai, tik Karbauskio ir Pranckiečio dėka sužinojome.

Būtų tikri vyrai, nueitų už kampo ir išsiaiškintų kas kietesnis. Bet dabar visą seimą nesibaigiančiu Helovynu pavertė. Visgi seimas tai ne šių iškilių ponų tvartas. Seimas Tautos.

Už jo darbą Tauta ir pinigus moka. Pasaulyje Erdoganas kurdus puola, Europoje Brexit ant nosies, Lietuvoje Alytaus padangos dega, seime Karbauskis vis Pranckietį atleidinėja. Taip gerovės valstybę kuria.

Su Pranckiečiu gerovės nebus. Įgriso. Ir pykčio nebėra, tik apmaudas ima, kad už tokias orgijas dar reikia visiems susimokėti. Aišku tik viena, kad per šias Vėlines dar prie Pranckiečio būsim.

Kaip kiekvienais metais ateina Naujieji Metai, taip kiekvieną rudenį ir pavasarį, buku ir kvailu įpareigojimu privalome laikrodžio rodykles sukinėti. Tai pirmyn, tai atgal. Išmanieji dabar patys susireguliuoja. Kur kas sunkiau senoviniams laikrodžiams. Tie, kurie su gegutėmis. Gegutėms sunku. Joms jau galvos susisuko.

Nuo besaikio laiko kaitaliojimo, jos nebežino, kada išlysti iš lizdelio ir valandas pranešti. Sunkiausia žmogui prisitaikyti. Ypač rudenį, kada ir taip diena dorai neišaušta. Pasukus valandas, po pietų pradeda temti. Tokiam patamsyje ir važiuosim kapų aplankyti. Skvernelis, o ir kiti ministrai, kol švieži buvo, mušėsi į krūtinę, kad panaikins šią nesąmonę.

Dabar tik rankomis skėsčioja, skundžiasi, kad Europa neleidžia. Ar Briuselio biurokrato reikalas yra reguliuoti, kada lietuviui miegoti eiti? Ir kas atsitiks Lietuvai, jeigu atsisakys laiką kaitalioti? Nieko neatsitiks. Tik nepatogu Briuseliui tai pasakyti, tegul mūsų žmonės nepatogiai gyvena. Iš mūsų iškeliavusiems, laikrodžių rodyklių sukinėti nereikia, laikas Jiems amžinas.

Kai lapkričio pirmą savo automobiliuku, su giminaičiais, dardėsite “ ant kapų”, prie šviesoforo, degant raudonai, jokiu būdu nesukit į dešinę. Nors iki šiol visada tai darėte. Nesukit, ir viskas. Neklausysit, galit pinigine bauda būti pasveikinti. Mat saugaus eismo išminčiai nusprendė uždrausti sukti į dešinę.

Ir visas žalias rodyklėles nuo šviesoforų nulupo. Neva taip saugiau. Kaip visada, nei kas skaičiavo, nei kas analizavo, saugiau ar nesaugiau? Aišku, tik viena, kad Vėlinių ramybę drums nesusipratimai, pykčiai, o pažeidėjų bus begalybė. Suki galvą ir mąstai, kam visa tai?

Nejaugi baudų mažai valstybei sumokam. Laikui bėgant priprasime ir prie tos nesąmonės. Bet, kodėl turime taikytis su kvailystėmis? Kodėl turime priimti jas, kaip duotybę?

Stovės mašinos spūstyse, kurių anksčiau nebuvo, žmonės keiksnos valdžią, piktinsis, velnius siundys.

Ateina Vėlinės. Būties apmąstymo metas. Metas, kada galime savęs paklausti, ar trumpas gyvenimas pykčiui skirtas? Gal jis skirtas keisti tai, ką galime pakeisti?

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder