Vištos melnragiškiams užtraukė nemalonę

Vištos melnragiškiams užtraukė nemalonę

Vakar Klaipėdos savivaldybės tvarkdariai išsiruošė patikrinti, kaip laikomasi nustatytų taisyklių miesto paplūdimiuose. Pažeidėjų nerasta, bet kai kam teks pasiaiškinti. Ir dėl visko kaltos vištos.

Savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai su policininkais planavo atlikti didelį darbą: tikrinti, ar paplūdimiuose nerūkoma, neatsivedama naminių augintinių, kaip elgiamasi vandenyje. Tačiau planus pakoregavo oras, dėl kurio Klaipėdos pajūris vakar buvo tuščias.

Todėl apžiūrėję informacinius stendus, kuriuose nurodoma, ko paplūdimyje daryti negalima, bei pasikalbėję su gelbėtojais tvarkdariai patraukė miesto link.

Tačiau jų dėmesį patraukė vieno iš Melnragės namo kieme laikomas būrys vištų. Jų suskaičiuota 20, o už tai savininkams gresia atsakomybė, mat šie naminiai paukščiai priskiriami ūkiniams gyvūnams, kuriuos šioje miesto dalyje laikyti draudžiama. Tauralaukio, Šaulių, Paupių, Rimkų, Žardės, Labrenciškių ir Kalotės gyvenamuosiuose rajonuose galima, o Melnragėje - ne, skelbia gyvūnų laikymo taisyklės.

Tas pats galioja ir bitėms.

Be to, vištų laikymas yra ir sanitarijos bei higienos taisyklių pažeidimas, mat paukščiai dergia kur papuola.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder