Lietuva-Latvija: duobėms - ne, draugystei - taip

Lietuva-Latvija: duobėms - ne, draugystei - taip

"Keliai kaimynus turi jungti, o ne skirti", - skelbė plakatai prie Būtingės pasienio nuo Latvijos pusės. Su tautinėmis vėliavomis, dainomis bei karštu viralu latviai pasitiko juos akcijoje dėl geresnių kelių nutiesimo paremti atvykusius lietuvius. Susirinkusieji simboliškai smėliu užlopė keletą gilesnių duobių.

"Broli latvi, svečiuosna noriu keliu be duobių", - į latvių kalbą savo plakato užrašą Latvijos televizijai vertė klaipėdietis visuomenininkas Virginijus Partaukas. Jis dažnai važinėja pas draugus į Liepoją, ir drauge su kaimynais piktinosi, jog ten vedantys keliai blogi būdavo prieš 20 metų, ir dabar vis blogėja.

"Keliai - katastrofiški, europietiškais jų nepavadinsi. Juos kelininkai kažkiek palopo "blynais", o reikia kapitalinio remonto, kam kankintis ir pinigus švaistyti. Kelio kaip nėra, taip nėra. Pagal Europos kelių reitingavimą Latvijos keliai iš 130-ies yra 99-oje vietoje. Tad atvažiavome palaikyti artimiausių kaimynų", - sakė Virginijus. Jam pritarė klaipėdietis Gotfridas Tapinas, jis sakė, kad lietuviai, dažnai važinėjantys į Liepoją, skundžiasi, kodėl yra tokie prasti keliai. Kai kurie akcijos dalyviai savo plakatuose priekaištus adresavo tiesiogiai Latvijos premjerui Valdžiui Dombrovskiui.

"Visi Rucavos savivaldybės gyventojai, kurie norėjo kalbėti apie šią skaudžią problemą, čia ir susirinko. Matau žmonių ir iš Nicos, nors nuo jos kelias šiek tiek gerėja. Nuvažiuojame pas jus - ten plentas toks lygus ir puikus, o Latvijoj - vienos duobės. Tai nėra mūsų kaimo kelias; savame kaime mes patys užsilopom duobes su greideriais, iš miško parsivežam medžiagų. O čia tas kelias iki pat Venspilio yra siaubingas, gadina mašinas. Todėl mes norime parodyti valdininkams, kaip reikia dirbti", - lietuviškai kalbėjo Rucavos kultūros namų direktorė Stanislava Skudikė.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder