Rengiantis naujam turistiniam sezonui -  dėmesys saugumui

Rengiantis naujam turistiniam sezonui - dėmesys saugumui

Baltijos jūros ir Kuršių marių skalaujamai Neringai neišvengiamai tenka susidurti su iššūkiais, užtikrinant žmonių saugumą vandenyje, o paspaudus žiemos speigui - ir ant ledo.

Nors Baltijos jūros ir Kuršių marių vanduo - puiki pramoga ir poilsis, tačiau jame slypi daug pavojų, o neatsakingas ir neatsargus elgesys gali ir pražudyti. Su panašiais iššūkiais kaip Neringa bei Vakarų Lietuvos regiono savivaldybės susiduria ir Latvijos Kuržemės regionas, kuris taip pat garsėja kaip populiari atostogų kryptis prie vandens.

Lietuvos ir Latvijos pajūrio savivaldybėms tenkantys iššūkiai užtikrinant žmonių saugumą bus sprendžiami įgyvendinant tarptautinį projektą "Žmonių saugumo didinimas Baltijos jūroje per tarptautinį bendradarbiavimą Vakarų Lietuvoje ir Kuržemėje" (Only safe!).

Projektą įgyvendins Neringos savivaldybės administracija kartu su penkiais partneriais iš Lietuvos ir Latvijos - Liepojos miesto savivaldybės komunalinių paslaugų įmone, Liepojos miesto savivaldybės policija, Latvijos Respublikos valstybine policija bei Palangos miesto savivaldybės administracija ir Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentu.

Šūkis "Tik saugiai!" (angl. Only safe!) puikiai atspindi projekto tikslą - užtikrinti gyventojų ir poilsiautojų saugumą Baltijos jūros priekrantėje ir pakrantėje, vykdant tarpvalstybinį bendradarbiavimą, institucinių gebėjimų stiprinimą, tobulinant darbuotojų įgūdžius ir darbo sąlygas. Neringos savivaldybės administracijos bei savivaldybės įstaigų atstovai, gelbėjimo operacijas organizuojantys darbuotojai kartu su projekto partneriais dalyvaus Lietuvoje (Neringoje) ir Latvijoje (Liepojoje) organizuojamose informacinėse ir šviečiamosiose veiklose bei pratybose, kurių metu bus mokoma, kaip pasitelkiant modernias gelbėjimo priemones ir techniką efektyviau užtikrinti žmonių saugumą bei jų gelbėjimą vasaros sezono metu vandenyje bei žiemą - ant ledo.

Projekto metu bus įsigyta priemonių, skirtų visuomenės saugumui ir tinkamoms gelbėjimo paslaugoms užtikrinti. Neringos savivaldybės administracija įrengs tris automatinius išorinius defibriliatorius bei įsigis pirmosios medicinos pagalbos priemonių komplektą greitosios automobiliui. Įsigyta įranga, mokymų bei projekto rezultatai bus pristatyti baigiamojo seminaro, kuris vyks Klaipėdoje 2022-ųjų birželio mėnesį, metu.

Projektas "Žmonių saugumo didinimas Baltijos jūroje per tarptautinį bendradarbiavimą Vakarų Lietuvoje ir Kuržemėje" (Only safe!), LLI-441, finansuojamas 2014-2020 m. Interreg V-A Latvijos ir Lietuvos programos lėšomis. Bendra projekto vertė - 529 192 Eur, iš jų 449 813 Eur - Europos regioninės plėtros fondo bendrasis finansavimas. Projektas įgyvendinamo laikotarpis - nuo 2020 m. rugpjūčio 1 d. iki 2022 m. liepos 31 d.

Išsamesnės informacijos apie projektą ir programą ieškokite www.latlit.eu; www.europa.eu.

Detalesnę informaciją apie įgyvendinamą projektą teikia Vilma Kavaliova, Neringos savivaldybės administracijos Verslo ir strateginės plėtros skyriaus vedėja (el. paštas [email protected], tel. 8 615 89 589).

Ši informacija parengta padedant Europos Sąjungai. Už šios informacijos turinį atsako tik Neringos savivaldybės administracija ir ji negali būti laikoma atspindinčia Europos Sąjungos požiūrį.

Skelbiamas citatų apie Neringą konkursas

Neringos muziejai kviečia kurti trumpus, vaizdingus, įtaigius posakius apie Neringą. Vaizdingiausios citatos nuguls į Baltąją užrašų knygą, kuri pradės Neringos muziejų suvenyrų liniją, skirtą Neringai - Lietuvos kultūros sostinei 2021. Konkurso nugalėtojai bus apdovanoti jau išleista knyga, kurioje ras ir savąją citatą.
Citatų ar posakių Neringos muziejai laukia iki gruodžio 20-osios el. paštu [email protected].

Neringa jau laukia didžiųjų metų švenčių

Tačiau šiemet tai anaiptol ne vienintelė šviesos šventė. Gruodžio pabaigoje planuojama įžiebti didžiulį šviesos labirintą Nidos uosto teritorijoje. Šviesos instaliacija, sukurta Neringos - Lietuvos kultūros sostinės 2021 - prekės ženklo motyvais skelbs žinią, jog Neringa tampa Lietuvos kultūros sostine.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder