Paaiškėjo, kas kandidatuoja į LRT vadovus

Paaiškėjo, kas kandidatuoja į LRT vadovus

Vadovauti Lietuvos radijui ir televizijai (LRT) panoro LRT tarybos pirmininkas Dainius Radzevičius, dabartinis LRT generalinis direktorius Audrius Siaurusevičius, taip pat pretenduoja Virginijus Pikturna, Liudvika Pociūnienė, Irmantas Šerys, Edvinas Butkus ir Saulius Jakutavičius.

Skelbiama, kad  LRT taryba su galimais pretendentais susitiks kovo 26 d.

Paklausta, ar negali kilti keblumų dėl šiuo metu LRT tarybai vadovaujančio Dainiaus Radzevičiaus, L. Jablonskienė patikino, kad D. Radzevičius vadovavo LRT tarybos posėdžiui, tačiau nedirbo darbo grupėje, kuri rengė nuostatus kandidatams. „Taryba šiandien tikrino vokus ir formaliai tikrino, ar atitinka dokumentai iškeltiems reikalavimams. Visus klausimus [...] LRT taryba svarstys po dviejų savaičių“, – komentavo LRT tarybos pirmininko pavaduotoja.

Visuomeninio transliuotojo vadovą viešo konkurso būdu 5 metams skiria LRT taryba daugiau kaip pusės visų tarybos narių balsų dauguma. LRT vadovas turės surinkti mažiausiai 7 tarybos narių balsus. Negavus tokio balsų skaičiaus, rengiamas naujas konkursas.

LRT tarybos patvirtintuose reikalavimuose numatyta, kad kandidatas į LRT vadovus turi turėti magistro arba jam prilygintą išsilavinimą, mokėti lietuvių kalbą ir bent vieną iš Europos Sąjungos oficialių kalbų, turėti ne mažesnę kaip 5 metų vadovaujamo darbo patirtį.

LRT generalinis direktorius turi būti nepriekaištingos reputacijos.

Dabartinio generalinio direktoriaus Audriaus Siaurusevičiaus penkerių metų kadencija baigsis balandžio 1-ąją. LRT vadovas „ant popieriaus“ gaus 13 tūkstančių litų atlyginimą (apie 9800 Lt „į rankas“).

Dabartinis LRT generalinis direktorius A. Siaurusevičius LRT vairą iš Kęstučio Petrauskio perėmė 2008 metais.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder