Nesiryžo uždrausti rūkyti daugiabučių balkonuose

Nesiryžo uždrausti rūkyti daugiabučių balkonuose

Seimas atmetė siūlymą uždrausti rūkyti daugiabučių namų balkonuose.

Antradienį už tai numatančias Tabako, tabako gaminių ir su jais susijusių gaminių kontrolės įstatymo pataisas balsavo 37 Seimo nariai, prieš buvo 22, susilaikė 25.

Seimo narė socialdemokratė Birutė Vėsaitė mano, kad gyventojai neturi nuodytis dūmais, ypatingai vaikai. Jos nuomone, toks draudimas būtų priimtas pačiu laiku. Parlamentarė taip pat atkreipė dėmesį, kad liftai, stogai ir balkonai yra bendrosios nuosavybės objektai.

Įstatymo pataisas kritikavęs Seimo narys liberalas Kęstutis Glaveckas sakė, kad jeigu norime sukurti draudimo valstybę, uždrauskime rūkyti balkonuose.

Parlamentaras liberalas Andrius Mazuronis abejojo, ar būtų galima įgyvendinti tokį draudimą, jam neaišku, kaip policijos pareigūnai gaudytų kiekvieną rūkantįjį.

Apsaugoti nuo rūkalių, ypač vaikus, kvietė "darbietis" Mečislovas Zasčiurinskas.

"Seimo rūkoriai: atsiminkite, yra vaikai, yra nėščios moterys", - ragindamas balsuoti už įstatymo pataisas sakė Seimo narė Vida Marija Čigriejienė.

Šiuo metu draudžiama rūkyti bendrose gyvenamosiose, kitose bendro naudojimo patalpose, kuriose nerūkantieji gali būti priversti kvėpuoti tabako dūmais užterštu oru.

Įstatymo iniciatoriai savo siūlymą aiškino tuo, kad dėl rūkalių elgesio nuo pasyvaus rūkymo kenčia jų kaimynai. Jie mini, kad pasaulyje nuo rūkymo kasmet miršta apie 6 mln. žmonių.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder