LSDP prezidiumas tvirtins Juro Poželos kandidatūrą į sveikatos apsaugos ministrus

LSDP prezidiumas tvirtins Juro Poželos kandidatūrą į sveikatos apsaugos ministrus

Valdančioji Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP) prezidiumo posėdyje turėtų patvirtinti Seimo nario Juro Poželos kandidatūrą į sveikatos apsaugos ministrus.

Apie tai, kad į ministrus siūlys 33-ejų metų Seimo Sveikatos reikalų komiteto narį, Jaunimo ir sporto reikalų komisijos pirmininką J. Poželą socialdemokratų vadovas ir Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius pranešė po prieš savaitę vykusio partijos valdybos posėdžio.

Buvusi sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė iš posto nusprendė trauktis sausio pabaigoje, prieš tai viešai pripažinusi, kad praeityje davė kyšį medikui savo giminaičio naudai. Specialiųjų tyrimų tarnyba R. Šalaševičiūtę taip pat apklausė tyrime dėl galimų korupcijos apraiškų Šiaulių ligoninėje.

Oficialiai R. Šalaševičiūtė iš pareigų atleista vasario 18 d. Kol nėra paskirtas naujasis ministras, laikinai Sveikatos apsaugos ministerijai pavesta vadovauti finansų ministrui Rimantui Šadžiui.

J. Požela yra baigęs Vilniaus universitetą, kur įgijo informologijos ir žurnalistikos specialybes, turi komunikacijos ir informacijos mokslų magistro laipsnį.

J. Požela buvo Europos Parlamento nario Justo Vinco Paleckio padėjėjas, ėjo Jaunimo reikalų departamento prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos direktoriaus pareigas, buvo Vilniaus miesto savivaldybės tarybos nariu, o 2012-aisiais išrinktas Seimo nariu.

J. Požela aktyviai dalyvauja visuomeninėje veikloje: ilgą laiką buvo Lietuvos socialdemokratinio jaunimo sąjungos valdybos narys, tarptautinis sekretorius, Vilniaus miesto skyriaus pirmininkas. Studijų metais buvo vienas iš Komunikacijos ir informacijos mokslų studentų organizacijos įkūrėjų, Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto tarybos narys. Dalyvavo Europos jaunimo konvento dėl Europos Sąjungos ateities darbe, buvo Europos Regionų komiteto narys stebėtojas.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder