Ambasada Belgijoje neturi duomenų apie Briuselyje nukentėjusius lietuvius

Ambasada Belgijoje neturi duomenų apie Briuselyje nukentėjusius lietuvius

Lietuvos ambasada Briuselyje kol kas nėra gavusi duomenų iš Belgijos institucijų apie per teroro aktus Briuselyje nukentėjusius lietuvius.

Ambasadorius Belgijoje Gediminas Varvuolis Eltai telefonu teigė, kad Lietuvos atstovybė sulaukia asmenų skambučių, kurie negali susisiekti su Briuselyje esančiais arba per Briuselį keliaujančiais artimaisiais. Diplomatas pažymėjo, kad šiuo metu mobiliojo ryšio tinklai Briuselio regione yra perkrauti skambučių, todėl prisiskambinti ne visada įmanoma.

Situaciją Briuselyje ambasadorius apibūdino kaip įtemptą, tačiau žmonės gatvėse nepanikuoja.

"Yra maksimalus saugumo lygis, sirenos vis dar girdisi. Tiesa, Belgijos krizių centras šiek tiek "atlaisvino" rekomendacijas gyventojams - nuo 16 val. (Briuselio laiku - ELTA) jau nebėra prašoma gyventojų primygtinai likti darbo vietose, leidžiama vykti namo. Netgi užsimenama apie tai, kad kai kurios viešojo transporto linijos bus atidarytos", - Eltai telefonu iš Briuselio sakė ambasadorius.

"Kažkokios didelės panikos nepastebėjome. Yra didelis žmonių susikaupimas, solidarumo jausmas", - pridūrė diplomatas.

G. Varvuolio teigimu, ketvirtadienį Lietuvos ambasada Briuselyje veiks įprastu režimu, bus nuolatos palaikomas ryšys su Belgijos institucijomis.

"Be abejo, kai kurie planuoti susitikimai, kurie nėra skubūs - mes juos atšauksime (...), bet mes būsime savo darbo vietose", - kalbėjo G. Varvuolis.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder