A. Melianas kreipėsi į STT dėl Valstybės kontrolės išvadų, susijusių su jo ministerija

A. Melianas kreipėsi į STT dėl Valstybės kontrolės išvadų, susijusių su jo ministerija

Vidaus reikalų ministras Artūras Melianas kreipėsi į Specialiųjų tyrimų tarnybą (STT), kad ši įvertintų Valstybės kontrolės išvadas dėl specialiųjų ryšio priemonių pirkimo.

"Šiandien pasirašiau kreipimąsi į STT su prašymu įvertinti Valstybės kontrolės išvadas dėl mūsų ministerijos veiklos. Kaip žinoma, ministerijoje dirbu nelabai seniai, man yra labai svarbu, kad būtų įvertinta kokių nors negerų dalykų", - antradienį surengtoje trumpojoje spaudos konferencijoje pranešė ministras.

Jis patikslino, kad STT prašoma įvertinti Valstybės kontrolės šių metų liepos 19 d. valstybinio audito ataskaitą dėl Vidaus reikalų ministerijoje atlikto finansinio (teisėtumo) audito rezultatų ir valstybinio audito išvadą dėl jose nurodytų pažeidimų, susijusių su vidaus reikalų telekomunikacinio tinklo tvarkytojo funkcijų perdavimu bei su skaitmeninės mobiliojo ryšio sistemos priežiūros paslaugų įsigijimu bei administravimu.

A. Melianas teigė, kad šiuo metu yra aktyvus politinis laikotarpis ir norisi kuo mažiau politinių interpretacijų. Būtent tai ir paskatino šį kreipimąsi.

"Kreipėmės, kad būtų įvertintos išvados, ar nėra kažkokių blogų dalykų, tam ir yra atitinkamos specialios tarnybos, kurios tai ir turėtų daryti", - kalbėjo vidaus reikalų ministras.

Ministro teigimu, sistema šiuo metu veikia, užtikrina policijos, pasienio ir kitų specialiųjų tarnybų veiklą. Tiesa, kad būtų modernus ryšys, jam reikalingas pogarantinis aptarnavimas, bet trūksta lėšų.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder