Pirmą kartą Klaipėdoje – anšlaginis teatro „Kitas kampas” spektaklis „Nuostabūs dalykai”

Pirmą kartą Klaipėdoje – anšlaginis teatro „Kitas kampas” spektaklis „Nuostabūs dalykai”

Vasario 19 d. Klaipėdoje pirmą kartą bus parodytas vienintelio profesionalaus improvizacijos teatro Lietuvoje „Kitas kampas” spektaklis „Nuostabūs dalykai”. Kirilo Glušajevo režisuotas spektaklis, kurio premjera „Vilniaus mažajame teatre“ įvyko prieš metus, jau dabar yra anšlaginis, bilietai Vilniuje į jį iššluojami.

„Nuostabūs dalykai“ - tai visiškai naujo žanro teatro spektaklis, kuriame pagrindinį vaidmenį atlieka vienas aktorius, o jo partneriais scenoje tampa žiūrovai. Jeigu įprastame improvizacijos spektaklyje aktoriai kuria atsispirdami nuo žiūrovų siūlomų aplinkybių, šiame - aktorius pasakoja istoriją, aprašytą Duncano Macmillan‘o pjesėje „Nuostabūs dalykai“, bet pilnai adaptuotą Lietuvos realybei. O žiūrovai tampa pilnaverčiais istorijos kūrėjais, prisotindami sceninį veiksmą savo vaidyba arba tiesiog buvimu kartu.

Spektaklyje aktorius, Auksinio scenos kryžiaus laureatas Martynas Nedzinskas kitu kampu drauge su žiūrovais pažvelgia į gyvenimo iššūkius. Įsivaizduok – tau septyneri. Tėtis pasako, kad mama ligoninėje. Ir tada tu sukuri nuostabių dalykų, dėl kurių verta gyventi, sąrašą.

„Ar atsimenate nuostabiausią dalyką vaikystėje, kai užmiegi bet kur, o galiausiai vis tiek atsikeli savo lovoje?“, - spektaklyje susirinkusių žiūrovų klausia Martynas.

„Mus supa nuostabūs žmonės, galimybės ir svajonės, tačiau dažnai mums trukdo netinkamas ir siauras požiūris į savo artimuosius, kaimynus, draugus, o svarbiausia į save pačius. Sukurti gražių dalykų sąrašą linkime visiems, nes stebėdami nuostabius dalykus, kuriame gražesnį pasaulį ir save, Lietuvą. Visus, kurie į gyvenimą žiūri stokodami vilties, kviečiame būti valingiems ir kurti savo nuostabių dalykų sąrašą. Ir viskas bus geriau, gal nebus tobula, bet tikrai bus geriau“, - po premjeros sakė režisierius K. Glušajevas.

Spektaklio „Nuostabūs dalykai” kelias į tarptautinius festivalius

Praėjusių metų pavasarį spektaklį pamačiusi Visagine vykstančio tarptautinio festivalio „Atspindys“ direktorė Marija Tanana ilgai nelaukusi pakvietė jo kūrėjus sudalyvauti jos rengiamame festivalyje. Anot jos, tokių stiprių monospektaklių kaip „Nuostabūs dalykai“ Lietuvoje nėra daug ir ji tiki jo sėkme ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje.

Šių metų kovo pradžioje spektaklio kūrybinė komanda keliaus į Sankt Peterburgą, Rusiją, kur spektaklis bus parodytas prestižiniame tarptautiniame monospektaklių festivalyje „Monoklis“.

Klaipėdiečiai spektaklį „Nuostabūs dalykai“ galės išvysti vasario 19 d. „Kultūros fabrike“.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder