Tarptautinis aklųjų ir silpnaregių šaškių, šachmatų turnyras

Tarptautinis aklųjų ir silpnaregių šaškių, šachmatų turnyras

Birželio 17 d. Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos, Klaipėdos miesto filialo sporto klubas „Pamarys” surengė tradicija tapusį, jau 20 metų organizuojamą tarptautinį aklųjų ir silpnaregių šaškių ir šachmatų turnyrą.

Čia savo jėgas galėjo išbandyti regėjimo negalią turintys klaipėdiečiai bei svečiai iš Liepojos. Dalyviai konkursui ruošėsi savarankiškai, įgūdžius tobulino du kartus per savaitę, rinkdamiesi į šaškių ir šachmatų būrelio užsiėmimus. Sporto klubo „Pamarys” prezidentas Mindaugas Triušys atviravo, kad jo, kaip klubo prezidento, pagrindinis tikslas yra praplėsti šaškių ir šachmatų turnyro mastą. Įtraukti kitų Lietuvos bei užsienio aklųjų ir silpnaregių sporto klubus. „Tokio pobūdžio renginiai yra labai svarbūs neregių ir silpnaregių bendruomenei, nes negalia dažnai žmogų verčia užsisklęsti savyje, o mes kaip tik siekiame, kad mūsų bendruomenės nariai gyventų visavertį gyvenimą. Nepasiduotų liūdnoms mintims ir jaustųsi reikalingi bei išnaudotų savo potencialą,”- pasakojo M. Triušys.

Turnyro dalyviai Adelė Vaišvilienė ir Justinas Kubilius prisipažino, kad šaškėmis ir šachmatais žaisti pradėjo dar mokykloje. Ten veikė šiai sporto šakai skirtas būrelis. Dalyviai tikino, kad žaisdami retai susiduria su sunkumais. Po rimtų ir ilgai trunkančių varžybų, vienintelis sunkumas – nuovargis.

Adelė Vaišvilienė ir Justinas Kubilius. (Klaudijos GUDAITYTĖS nuotr.)

Šie šaškių ir šachmatų turnyro dalyviai savo jėgas yra išbandę ir dideliuose konkursuose. A. Vaišvilienė žaidė kaip Lietuvos aklųjų ir silpnaregių atstovė užsienyje vykusiame šaškių ir šachmatų turnyre, o J. Kubilius vyks savo jėgas išbandyti pasaulio neeigaliųjų turnyre Bulgarijoje.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder