Klaipėdiečiai tarptautiniame konkurse užėmė antrą vietą

Klaipėdiečiai tarptautiniame konkurse užėmė antrą vietą

Savaitgalį Estijos sostinėje Taline vykusiame tarptautiniame vaikų ir jaunimo dainų konkurse "Tahtedelaul" ("Žvaigždžių daina") Klaipėdos jaunimo centro dainos studijos "Keberiokšt" dainininkai iškovojo antrąją vietą.

"Nors iki aukščiausio įvertinimo šiek tiek pritrūko, tačiau rezultatu esame labai patenkinti", - pirmadienį grįžę iš Talino džiaugsmo neslėpė Lietuvai Estijoje atstovavę jaunieji dainininkai.

Jau vienuoliktąjį kartą Taline surengtame konkurse dalyvavo apie du šimtus dalyvių iš Švedijos, Bulgarijos, Kinijos, Maltos, Baltarusijos, Lenkijos Latvijos, Lietuvos ir Estijos. Kas vertas nugalėtojų vardo sprendė tarptautinė muzikos prodiuserių, kompozitorių, dainavimo dėstytojų ir atlikėjų žiuri, kuriai vadovavo 2001 metais Estijai pergalę "Eurovizijos" konkurse iškovojęs Deivas Bentonas.

Dėl įtemptos konkurso dienotvarkės "Keberiokšt" dainininkai Estijoje neturėjo nė minutėlės laisvo laiko.

"Į Taliną važiavome 10 valandų. Vos atvykus reikėjo bėgti repetuoti, skubėti į atrankas bei koncertus, tad pasižvalgyti po šių metų Europos kultūros sostinę taip ir nepavyko" – apgailestavo klaipėdiečiai.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder