Jaunas režisierius prabyla apie terorizmą

Jaunas režisierius prabyla apie terorizmą

Kitataučiai, kitatikiai ir visi kiti "kitokie" jus erzina arba kelia nepaaiškinamą nerimą? Jaunas ir ambicingas režisierius Tomas Jašinskas kviečia akis į akį susitikti su savo stereotipais ir fobijomis aktoriaus Igorio Reklaičio monospektaklyje "Produktas", sukurtame pagal brito Marko Ravenhillo pjesę.

Lapkričio 16 d. 18 val. uostamiesčio kultūros centro Žvejų rūmai teatro salėje vyks dar viena Klaipėdos dramos teatro premjera. Nors I. Reklaitis, vaidinantis iš koto versiančio filmo prodiuserį Džeimsą, ryškiomis spalvomis piešiantį savo viziją žiūrovams, jos metu scenoje yra vienut vienutėlis, jam nėra ilgu.

"Esu monospektaklių priešas. Tačiau ši medžiaga mane nupirko. M. Ravenhillas, pats būdamas aktorius, taip sudėliojo įvykius ir personažus, kad scenoje nesijauti vienišas", - sakė aktorius, kurio karjeroje šis monospektaklis bus pirmasis. "Produkto" kompozitorius yra Gintaras Kizevičius, scenografas - Artūras Šimonis.

2006-aisiais parašyta pjesė, kurioje įžvalgiai ir šmaikščiai kalbama apie terorizmo problematiką, anot spektaklio kūrėjų, galėjo būti parodyta ir anksčiau - Rugsėjo 11-osios metinėms.

"Klaipėdos scenoje globalios temos gvildenamos retai, todėl, manau, šis spektaklis yra reikalingas, - sakė T. Jašinskas. - Beje, man svarbiau ne tik mėgautis terorizmo analize, kiek patyrinėti, kaip ir kodėl kiekvienas žmogus kitame įžvelgia priešą."

Klaipėdos universiteto Menų fakultete bei Vsevolodo Mejerholdo centre studijavęs T. Jašinskas monospektaklį stato jau trečiąsyk. Beje, įprastai ši M. Ravenhillo pjesė vaidinama dviejų aktorių - Džeimso bei aktorės personažų, tačiau lietuviai pasirinko kitokią koncepciją.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder