Įteikiant stipendijas - klasikos koncertas

Įteikiant stipendijas - klasikos koncertas

Tautos fondas kartu su Pranciškonų gimnazija bendradarbiauja nuo 2013 metų. Kasmet mokiniai rašo rašinius paskelbta tema, apdovanojami metine stipendija. Šiais metais Fondo organizuoto rašinio konkurso tema „Per tikėjimą ir kančią į šimtmečio Lietuvą.”  Šiemet jau šeštą kartą bus įteiktos metinės stipendijos gimnazijos mokiniams. 

Fondo ir gimnazijos bendradarbiavimas vyksta ištisus metus, jau rudenį skelbiama tema, mokiniai ruošiasi, gilina istorijos, pilietiškumo, lietuvių kalbos ir literatūros žinias. Už parašytus rašinius skiriamos premijos, taip pat metinės stipendijos apmokėjimui už mokslą, uniformą ir rekolekcijas. Stipendijos prašančiam moksleiviui skiriamos vadovaujantis šiais kriterijais: 

a)      Šeimos finansinė padėtis;

b)      Šeimoje puoselėjama patriotinė dvasia;

c)      Gyvena pagal krikščioniškas vertybes;

d)     Lietuvių kilmės;

e)      Šeimoje buvo giminaičių, kurie buvo ištremti į Sibirą arba dalyvavo ginkluotame partizaniniame pasipriešinime prieš Tarybų valdžios okupaciją;

f)       Užpildo anketą ir parašo rašinį pateikta tema.

Mokiniai, jų tėvai, mokytojai ir bendruomenės nariai kviečiami į stipendijų įteikimo iškilmes - pasakojo Pranciškonų gimnazijos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Vaiva Krikščiūnaitė – Buitvydė.

Šiemet stipendijų įteikimas vyks birželio 20 d. 14 val. Šv. Antano rūmų salėje Kretingoje. Stipendijas Gimnazijos mokiniams įteikti iš Jungtinių Amerikos Valstijų  atskrenda JG fondo steigėjas, administratorius Jonas Vainius.  Šiemet prie stipendijų įteikimo iškilmių organizuojamas klasikinės muzikos koncertas. Jame dalyvaus iš Jungtinių Amerikos Valstijų atvykusios žymios muzikės – smuikininkė Linda Velečkytė ir pianistė Dalia Sakaitė. Jos sutiko atvykti Tautos fondo ir Pranciškonų gimnazijos direktoriaus br. Alvydo Virbalio kvietimu. Viešnios taip pat koncertuos ir Vilniuje „Čiurlionio namuose“.

Kviečiame visus gyventojus besidominčius klasikine muzika.

Įėjimas į iškilmes ir koncertą nemokamas!

Linda Veleckytė. Biografija.

Linda Veleckytė - smuikininkė, muzikos dėstytoja, styginio kvarteto ,,Cadenza” vadovė. Linda Veleckytė gimė ir augo JAV, Čikagoje. Nuo jaunystės mėgo klasikinę muziką ir smuiką. Baigė aukštuosius mokslus, įgijo muzikos daktaro laipsnį  Benedictine Universitete.

Ji koncertavo su Čikagos simfoniniu orkestru, ,,Lyric Opera”, ,,Elgin Symphony” ir ,,New Philharmonic” orkestrais. Šiuo metu smuikininkė koncertuoja su Ilinojaus filharmonijos ir ,,Heartland Festival” orkestrais.

Linda Veleckytė susidomėjo opera, tam įtakos turėjo  Čikagos Lietuvių Operos spektakliai. Jau ne vienerius metus ji yra šio kolektyvo koncertmeisterė, meno bei orkestro vadovė. 2014 metais koncertavo Kaune, griežė smuiku koncerte  ,,Kauno pilies muzika” operetės vakare. Smuikininkė,  kaip solistė, koncertavo su daugeliu orkestrų JAV,  taip pat su Lietuvos Nacionalinės Filharmonijos simfoniniu orkestru Vilniuje.

Dalia Sakaitė. Biografija.

Dalia Sakaitė  gimė ir augo Klivlende (JAV). Muzikos pradėjo mokytis pas Genovaitę Karsokienę, vėliau  pas Birutę Smetonienę ir Andrių Kuprevičių. 1972 m. išvyko į Hamburgą (Vokietija) studijuoti aukštojoje muzikos mokykloje. Cincinati universitete įgijo bakalauro laipsnį, Manhattano muzikos mokykloje Niujorke –  magistro laipsnį. Pietų Karolinos universitete įgijo daktaro laipsnį.

Pianistė dažnai koncertuoja kaip solistė, akompanuoja įvairiems instrumentininkams.  Ji yra koncertavusi Bostone, Čikagoje, Niujorke ir kituose Amerikos miestuose, taip pat Vokietijoje, Lietuvoje. 1976 m. Niujorke įkūrė privačią  fortepijono studiją.

Nuo 1993 m. dėsto Lighthouse Guild muzikos mokykloje ir eina „Director of Music Studies“ pareigas.  Muzikos mokyklos mokiniai yra ir neregiai arba silpnaregiai, todėl  vienas iš didžiausių uždavinių – parengti jiems  natas.

Programa:

V. A. Mocartas, Sonata, g-moll, K. 301 (Allegro con spirito; Allegro)

Eduardas Balsys, Baletas „Eglė, Žalčių Karalienė“ („Rauda“, „Žuvytės“, „Undinė“, „Sutiktuvių Maršas“)

M. K. Čiurlionis, Preliudai fortepijonui (Opus 7; Preliudas d-moll, Opus 21, Nr. 1; Lakštingala, Opus 19, Nr. 3; b-moll, Opus 20, Nr. 3)

Johanas Bramsas, Sonata FAE

Cezaris Frankas, Sonata smuikui ir fortepijonui A-dur (III dalis Recitativo-Fantasia; IV dalis Allegretto poco mosso)

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder