Daininga „Klaipėdos muzikos pavasario“ pabaiga

Daininga „Klaipėdos muzikos pavasario“ pabaiga

Netikėtai vasarišku festivaliu tapusį „Klaipėdos muzikos pavasarį“ uždarysime dainuodami! Tuo pasirūpins Lietuvos nacionalinio simfoninio orkestro programa „Romantiškos muzikos galia“. Su Modesto Pitrėno vadovaujamu ir šįkart Modesto Barkausko diriguojamu kolektyvu koncertuos nuostabūs operos solistai – Aistė Pilibavičiūtė (sopranas) ir Liudas Mikalauskas (bosas). Spalvingos muzikos programoje skambės įvairių epochų autorių muzika – nuo Wolfgango Amadeuso Mozarto iki Giedriaus Kuprevičiaus. Visa tai Klaipėdos koncertų salėje pamatysite ir išgirsite liepos 26 dieną, sekmadienį, 18.00 valandą.

Šiuo koncertu operos solistė Aistė Pilibavičiūtė debiutuos Klaipėdos koncertų salės scenoje. Jos kelionė į savo profesiją prasidėjo neįprastai – dainininkė teigia, kad anksčiau jai net juokinga būdavo stebėti, kaip dainuoja operos solistai. Be įvairių koncertinių programų, solistę dažnai galime matyti Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro scenoje. Jos vaidmenų sąraše – nuo karikatūriškos Ponios Ben Ramintos Šerkšnytės operoje vaikams „Penki Merės stebuklai“ iki jautriosios tragiško likimo Džuljetos Vincenzo Bellini operoje „Kapulečiai ir Montekiai“. Aistė pernai buvo įvertinta LNOBT metų solistės apdovanojimu, o jos scenos partneris šioje programoje L. Mikalauskas šį garbingą įvertinimą pelnė šiemet.

Liudą Mikalauską Klaipėdos publika pažįsta puikiai. Vienas žymiausių lietuvių bosų savo išskirtiniu balso tembru ir artistiškumu nuolat pelno dideles klausytojų simpatijas tiek svarbiausiose šalies ir užsienio scenose, tiek nedideliuose miesteliuose. Jis jau yra tapęs net 12 tarptautinių dainininkų konkursų Grand Prix ir I vietos laureatu. Abu koncerto solistai dažnai susitinka Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro scenoje, kurioje jiems ne kartą teko vaidinti vyrą ir žmoną arba tėvą ir dukrą.

Dirigentas M. Barkauskas G. Fitelbergo dirigentų konkurse Lenkijoje laimėjo Bronzinę batutą ir piniginę premiją, o 2016 metais buvo pripažintas geriausiu jaunuoju menininku ir apdovanotas „Auksiniu scenos kryžiumi“. Modestas ne tik rengia programas su savo vadovaujamu Šv. Kristoforo kameriniu orkestru, bet ir diriguoja spektakliams LNOBT, koncertuoja su Lietuvos nacionaliniu simfoniniu orkestru, Klaipėdos kameriniu orkestru ir kitais kolektyvais.

Lietuvos nacionalinis simfoninis orkestras – vienas prestižiškiausių Lietuvos muzikos kolektyvų, kurio interpretacinį braižą ilgus metus formavo dabartinis orkestro garbės dirigentas Juozas Domarkas. Kolektyvas kasmet surengia apie 50 koncertų Lietuvoje, dažnai gastroliuoja užsienyje. Orkestrui yra dirigavę istorinės asmenybės ir pasaulinio garso batutos meistrai, o sukauptame repertuare – tiek praėjusių epochų oratorinio bei simfoninio žanro kūriniai, tiek moderni šiuolaikinė muzika, kurios kontekste išsiskiria solidžios lietuvių kompozitorių partitūros.

Koncerto „Romantiškos muzikos galia“ pradžioje pasinersime į Mikalojaus Konstantino Čiurlionio simfoninės poemos „Miške“ pasaulį, svajosime aplankyti Vilnių su pagrindine Balio Dvariono operos „Dalia“ veikėja ir garbinsime meilę kartu su Giedriaus Kuprevičiaus operos „Karaliene Bona“ personažais. Antrojoje koncerto dalyje publikai atsivers romantiški Wolfgango Amadeuso Mozarto, Charles‘o Gounodo, Gaetano Donizetti ir George‘o Gershwino operų puslapiai.

Festivaliui „iki pasimatymo“ tarkime su puikaus orkestro ir nuostabių operos solistų atliekama romantiška muzika!

 

Daugiau informacijos: https://www.koncertusale.lt/Renginys/Aiste-Pilibaviciute-Liudas-Mikalauskas-ir-Lietuvos-nacionalinis-simfoninis-orkestras

 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder