Bendruomenės namuose - Tarptautinė tolerancijos diena

Bendruomenės namuose - Tarptautinė tolerancijos diena

Kas galėjo nuspėti, kad jau kiekvieną rudenį senjorų švenčiama draugystės su kitomis tautomis popietė, tapusi tradicija, taip puikiai sutapo su Tarptautine tolerancijos diena, sakyčiau pačios žvaigždės taip sudėstė mūsų norus ir programą.

Bendruomenės namai jau darosi mažoki, nes norinčius dalyvauti renginyje vos vos sutalpinome. Tai mums iššūkis, džiugina ir labai įpareigoja.

Šventėme kartu su Vokiečių bendrija. Baltarusijos „Kupalinka atlydėjo bendrijos „Krynica“ pirmininkas Nikolaij Logvin su žmona. Visada su mumis ir Latvių „Atputa“ vadovas G.Tapinas, o jau bendruomenės žiūrovų tikrai tiek nesitikėjome, supratau kad einame teisinga linkme.

Būtų paprasta, jei būtume vienodi, bet mes skirtingi, apie tai ir nuskambėjusių koncertinių numerių tema ir noras išreikšti pagarbą aplinkiniams. Draugystė padeda, bet jos juk reikia mokytis.

Geras žodis, padėka, rankos paspaudimas, apsikabinimas, jau nuo darželio, šeimoje, mokykloje , studijuojant ir visą likusį gyvenimą. Kada tai prasideda mūsų gyvenime ir patys nepajuntame.

Taigi, tolerancijos dieną į senjorų ramų gyvenimą įskriejo sūkurys

gaivaus Vokiečių bendrijos kamerinio choro gūsis, skardūs Baltarusijos bendrijos „Kupalinka“ balsai ir jų vaikučių šokiai ir dainos, neatsiliko ir senjorai, visus žavėjo klubo „Bangelė“ ansamblis, liaudiško šokio ansamblis „Sidabrinė gija“ trankus šokis, lietuvišką tautiškumą padiktavo ansamblis „Savi“ ir klubas „Klaipėda“.

Po koncerto dar ilgokai netilo diskusijos ir draugystės pažadus žodžiu išreiškė Rusų bendrija, pasidalino kontaktais.

Mes su Bendruomenės namų administratore Lina Papievyte kaip niekas gerai suprantame bendravimo poreikį. Tiesiog visada esame įvykių centre ir esame vienos nuomonės dėl tolerancijos renginių tolesnio tęstinumo, pasikviečiant daugiau bendrijų, kurios gyvena mūsų mieste.

Džiugina Estų atstovybės įsikūrimas. Ieškosime ryšių su Armėnijos bendrija, Žydų Bendrija.

Pabaigai noriu pacituoti W.Winchell žodžius:

Tikras draugas – tas, kuris ateina, kai visi kiti išeina.

 

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder