Apie lietuviškų kaimų šviesą

Apie lietuviškų kaimų šviesą

"Ta tema atėjo todėl, kad kaimo niekad neturėjau, senovinis kaimas nyksta, bet dar galima jų atrasti, todėl skubėkime pamatyti, ko greit nebebus",- sakė Audrius Vaišvila-Audrys, kurio fotoparoda "Išeinanti Lietuva" atidaryta Klaipėdos koncertų salėje.

"Kai kurių žmonių, kuriuos matome fotografijose, ir kurie taip šiltai, atvirai mane priimdavo savo namuose, parodydavusių jų kertes, jau nebėra. "Išeina" ir pastatai, mūsų senasis paveldas", - sakė parodos autorius.

Jį nustebino ant senųjų pastatų sienų sukabintos detalės, laikrodžiai, rakandai, tarsi sukuriantys savotiškus natriurmortus, žavius bei keliančius nostalgiją ne tik menininkui.

A. Vaišvila-Audrys sakė, kad jo kaimo fotografijos iš esmės nesiskiria nuo kitų Lietuvos menininkų, gal yra panašumų, tik kiti daugiau fotografavo 7-ojo praėjusio amžiaus dešimtmetyje, o dabar kaime įkvėpimo ieškančių kūrėjų yra kur kas mažiau. Autorius juokavo, kad buvo darbų ir su karvutėmis, naminiais paukščiais, tik buvusi per didelė konkurencija, kad jie patektų tarp 26 eksponuojamų darbų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder