Tarptautinio vaikų scenos meno festivalio Grand Prix – klaipėdiečių „Keberiokšt“ rankose!

Tarptautinio vaikų scenos meno festivalio Grand Prix – klaipėdiečių „Keberiokšt“ rankose!

XVIII-ojo tarptautinio vaikų scenos meno festivalio „Magia Italiana“ (2019 m. birželio 29 – liepos 4, Rimini, Italija) pagrindinis prizas parkeliavo į Klaipėdą!

Festivalio Grand Prix vokalo kategorijoje laimėjo Klaipėdos karalienės Luizės jaunimo centro dainos studijos “Keberiokšt” vyriausiųjų grupė. Jų varžovai buvo daugiau kaip 100 jaunųjų dainininkų iš Lenkijos, Švedijos, Bulgarijos, Italijos, Ukrainos, Maltos, Kazachstano, Sakartvelo, Kosovo. Labai stiprūs varžovai buvo kolektyvas iš kaimyninio Ventspilio „Jūros akmenėliai“ (pop studija „Jūras akmentiņi”, vadovė Lūcija Boitmane), laimėję I vietą.

Klaipėdiečiai, 7 merginos ir 3 vaikinai, laurus nuskynė, atlikę 2 kūrinius: Nick La Rokka, Frank E. Barry, Harry De Costa dainą „Hold that Tiger (Tiger Rag)“ ir Carl Jenkins siuitą „Chorale VI (Sol-Fa) + Cantus Song Of Aeolus“. Festivalį „Magia Italiana“ nuo 1999 metų organizuoja Bulgarijos menų centras Art Center Karnolsky.

Kelionės įspūdžiai – patys įvairiausi: nuo makaronų įvairovės viešbučio meniu, padūkusio laiko pramogų parke Mirabilandia, kuriame ir vyko konkursas, išvykų į San Mariną bei Veneciją, šilto kaip arbata Adrijos jūros vandens Riminio paplūdimy – iki smėlio audros bei liūties su žaibais, nutraukusios Gala koncertą paplūdimio scenoje. Kolektyvo vadovai kelionės organizavimo metu didžiulį palaikymą ir paramą jautė tiek iš Klaipėdos karalienės Luizės jaunimo centro administracijos, tiek iš jaunųjų atlikėjų tėvelių – didžiulis ačiū jiems!

Dainos studija „Keberiokšt“ jubiliejiniius 25-uosius gyvavimo metus pažymėjo ne vien laurais dviejuose tarptautiniuose festivaliuose (kiek anksčiau su apdovanojimais grįžo iš Konino, Lenkijos), bet ir jau šeštuoju muzikos albumu „Lietuvių liaudies dainos kitaip“. Kolektyvo vairą tvirtai laiko Klaipėdos karalienės Luizės jaunimo centro mokytojai, bet, rengiant repertuarą ir įgyvendinant menines idėjas, aktyviai dalyvauja visi studijos ugdytiniai. Komandos branduolys – mokytoja ekspertė Regina Vindžigalskienė, dainų aranžuotojas ir fonogramų kūrėjas Algirdas Zigmantas, choreografė Diana Pučkorienė ir koncertmeisteris Žilvinas Gaubas.

Ateities planai? Kitais metais – Lietuvos vaikų ir moksleivių dainų konkursas Dainų dainelė. Ten sėkmės tikrai prireiks!

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder