Savivaldybėje Kęstutis Vaitiekūnas dirbo neblaivus

Savivaldybėje Kęstutis Vaitiekūnas dirbo neblaivus

Trečiadienį darbo vietoje neblaivus aptiktas Klaipėdos savivaldybės Urbanistinės plėtros departamento Architektūros ir planavimo skyriaus Teritorijų planavimo poskyrio vedėjas Kęstutis Vaitiekūnas, už tai jis gali būti atleistas iš pareigų.

Savivaldybės pranešime teigiama, kad valdininkas nusižengti taisyklėms galėjo trečiadienį.

Įtaręs, jog K. Vaitiekūnas yra neblaivus, administracijos direktorę pavadavęs Viačeslav Karmanov kreipėsi į Klaipėdos apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą ir pranešė apie galimą administracinį teisės pažeidimą.

Apie 16 val. į savivaldybę atvykusiems pareigūnams K. Vaitiekūnas paaiškino, kad išgėrė 100 gramų brendžio.

Tiksliam girtumo laipsniui nustatyti K. Vaitiekūnas buvo pristatytas į 1-ąjį policijos komisariatą. Šiandien iš policijos gautas pranešimas apie tai, jog K. Vaitiekūnui  gegužės 25 d. nustatytas 1,95 promilės girtumas.

Valdininką išdavė kvapas

Pasak V. Karmanov, darbo metu jis pats užėjo į K. Vaitiekūno kabinetą ir pajuto įtartiną alkoholio kvapą, o šiukšlinėje išvydo tuščią alkoholinio gėrimo butelį.

"Jis neišsisukinėjo ir neneigė, kad vartojo alkoholinius gėrimus, sakė, jog išgėrė 100 gramų brendžio su arbata. Policija buvo iškviesta tam, kad patvirtintų jog jis yra išgėręs. Juk toks elgesys tikrai nepatiktų nei valdininko interesantams, nei kolegoms", - trečiadienio įvykius savivaldybėje pasakojo V. Karmanov.

Ketvirtadienį komentuodama šį įvykį Savivaldybės administracijos direktorė Judita Simonavičiūtė paminėjo, jog jis savivaldybės tikrai "nepuošia" ir administracija to "netoleruos".

Administracijos direktorės įsakymu pradėtas tyrimas dėl tarnybinio nusižengimo. Savivaldybės teisės ir personalo skyriaus juristai mato teisinį pagrindą atleisti tarnautoją iš pareigų: jeigu darbuotojas tarnybos metu yra neblaivus ar apsvaigęs nuo kitų medžiagų, tai laikoma šiurkščiu tarnybiniu nusižengimu ir už tai gali būti skiriama griežčiausia tarnybinė nuobauda - atleidimas iš pareigų.

Be to, K. Vaitiekūnui už alkoholinių gėrimų vartojimą arba girto pasirodymą viešoje vietoje įžeidžiant žmogaus orumą ir visuomeninę dorovę gresia įspėjimas arba 30-50 litų bauda.

Valdininkas per savo karjerą Klaipėdos savivaldybėje jau buvo sulaukęs tarnybinių nuobaudų. 2009-ųjų birželio 1-ąją dėl netinkamo darbų vykdymo ir vėlavimo atlikti užduotis jam skirtas papeikimas, tokia pati nuobauda už analogiškus veiksmus jam skirta ir lygiai prieš metus. Šių metų vasarį Valstybės tarnautojų tarnybinės veiklos vertinimo komisija pasiūlė K. Vaitiekūną perkelti į žemesnes pareigas ir rekomendavo tobulinti kvalifikaciją.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder