Reidas: girtas vairuotojas apgailestavo, kad neužkando

Reidas: girtas vairuotojas apgailestavo, kad neužkando

Šlapią pirmadienio rytą keturi Klaipėdos kelių policijos tarnyba vėl surengė reidą: ekipažai užtvėrė Naujojo Uosto gatvę. Buvo tikrinamas vairuotojų blaivumas.

 

Prieš 8 val. įkliuvo automobilio „VW Golf“ vairuotojas 55 metų Mindaugas, kuriam nustatytas lengvas girtumas – 1,33 prom. alkoholio. Vyriškis teigė, kad išvakarėse gėręs ir alų, ir degtinę, ir dar kažką, kas turėjo laipsnių. O blogiausia, kad nieko neužkando, svarstė Mindaugas.

Apie 9 val. du policijos ekipažai išvažiavo tikrinti vairuotojų, kurie parplaukė keltu iš Švedijos. Transporto priemonių buvo mažai. Vairuotojai tvarkingi ir blaivūs.

Tuo metu kiti ekipažai išsirikiavo Smiltelės gatvėje ir iš karto teko dalyvauti gaudynėse. Tolumoje buvo pamestas automobilis „Volvo“. Vairuotojas įjungė avarinius žibintus ir pradėjo bėgti daugiabučių namų kiemų link.

Pareigūnai pasivijo pilietį Tomą N., gim. 1987 m. Jam nustatytas lengvas girtumas – 1,16 prom. Vaikinas aiškino, kad šventė draugo gimimo dieną ir užsišventė. Netrukus įvykio vietoje pasirodė Tomo darbdavys ir paaiškino, kad tai auksinių rankų žmogus, puikus darbuotojas, bet kas iš to dabar jau.

Netrukus prie „Volvo“ buvo pamestas automobilis „Opel“. Šio vairuotojas taip pat įjungė avarinius žibintus ir pabėgo kiemais. Pareigūnai per vėlai pastebėjo bėglį, mat buvo užsiėmę kitų pažeidėjų dokumentų tvarkymu, pokalbiais su sustabdytais vairuotojais ir t.t.

Ant pamesto automobilio durų puikavosi firmos pavadinimas. Salone mėtėsi statybų žurnalas ir statybininko šalmas. Ant galinio bamperio matėsi nesenos avarijos pėdsakai, galinės padangos plikos. Policija domėsis šiuo automobiliu ir jo vairuotoju.

Automobilio „Ford Galaxy“ vairuotojui Alfredui D., gim. 1959 m., nustatytas lengvas girtumas – 0,73 prom. Vyriškis aiškino, kad jautėsi puikai, todėl ir vairavęs.

Sustabdyto automobilio BMW vairuotojui buvo papriekaištauta, kad ant automobilio nėra klevo lapo. Tada jis su draugu ant murzino galinio bagažinės dangčio nupiešė du klevo lapus. Tačiau piešinys buvo nevykęs, tad jaunuoliui surašytas protokolas.

Smiltelės gatvėje užfiksuotas ir šiais laikais jau retas pažeidimas. Važiavimas neprisisegus saugos diržu. Automobilį „Mitsubishi Colt“ vairavęs jaunuolis paaiškino, kad ką tik išvažiavo iš kiemo, tad nespėjo jo prisisegti. Išsiaiškinus, kad tas kiemas yra už 1,5 kilometro, jam buvo surašytas protokolas.

Reido metu dar du vairuotojai nubausti, už tai, kad važiavo neapdraustomis transporto priemonėmis ir be techninės apžiūros.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder