Klaipėdoje - neregėtas žiaurumas prieš šunį

Klaipėdoje - neregėtas žiaurumas prieš šunį

Klaipėdoje užfiksuotas žiaurus išpuolis prieš šunį. Vieno daugiabučio namo kieme kartu su vaiku pro šalį ėjęs vyras išgirdo gyvūno staugimą, o vėliau - ir stiprius smūgius.

Socialiniuose tinkluose plinta vaizdo įrašas, kuriame matyti prie namo laiptinės talžomas šuo. Silpnų nervų skaitytojams žiūrėti šio įrašo nerekomenduojame.
 

"Labai gailiuosi, kad mano vaikas buvo šalia manęs ir matė smurtą prieš šunį. O gal tai toks šunų dresavimo būdas - minutę plakti diržu, gal taip turi būti? Atsakymas buvo mano šuo, ką noriu ta darau", - socialinio tinklo paskyroje rašė kraupų incidentą užfikavęs klaipėdietis.

Skaitytojai portalui ve.lt patvirtino, kad užfiksuotas incidentas nutiko uostamiesčio Naujakiemio gatvėje, šalia 25 numeriu pažymėto namo.

Įraše matyti, kad pilietiškas klaipėdietis, vos išvydęs žiaurų elgesį, puolė prie smurtautojo ir ėmė jį drausminti. "Ar šitaip galima šunį mušti?", - paklausė jis agresyvaus vyro, talžiusio ir tempusio gyvūną pavadėliu.

Tačiau šuns šeimininkas atsakė keiksmais. "Kas tau yra, na***?", - atsisukęs į jį filmuojantį klaipėdietį, suriko vyras.

"Čia mano šuo, ką noriu, tą ir darau", - pridūrė jis.

Skaitytojai pranešė, kad užfiksuotą šuns šeimininką dažnai mato vaikščiojantį Debreceno rajone. Tiesa, anksčiau tokių smurto protrūkių jie tikino nepastebėdavę.

Apie įvykį pranešta ir Klaipėdos gyvūnų globos draugijai.

Portalas ve.lt kreipėsi į Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovus, šie patikino, kad pranešimą pareigūnai viešojoje erdvėje jau matė.

"Informacija perduota Nusikalstamų veikų registravimo skyriui patikslinimui", - patvirtino Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Andromeda Grauslienė.

Problemą įžvelgia įstatymuose

Kaune veikiančios beglobių gyvūnų organizacijos "Penkta koja" vadovė Agnė Volockytė aiškino, kad atsakomybė už smurtą ar kitokį netinkamą elgesį prieš gyvūnus pažeidėjų negąsdina, kadangi įstatymuose numatomos baudos - juokingos.

"Klausimas, kiek (policija) įžvelgs to žiauraus elgesio su gyvūnu. Kraujo nėra. Tačiau gyvūnas mušamas. Mūsų akimis, tai faktas, kad tai žiaurus elgesys su gyvūnu. Ir taip elgemiasi viešoje vietoje. Klausimas, kiek to smurto gyvūnas patiria ir namuose", - dėstė ji.

Anot A. Volockytės, įstatymai, kurie gina gyvūnu gerovę, pažeidėjams yra nuosaikūs. "Turėjome atvejį, kai moteris 6 gimusius šuniukus išmetė į konteinerį, 3 pasiliko. Po paros atsekėme šeimininkę. Gyvūnus atėmėme. Bet kadangi šuniukai išgyveno, ji gavo 30 eurų baudą. Jei būtų mirę - viskas būtų šiek tiek griežčiau", - kalbėjo "Penkta koja" vadovė.

Anot jos, kai gyvūnas nuolat patiria smurtą, jis ir pats gali tapti inti agresyvus, pradėti užpuldinėti nekaltus žmones.

Tokie gyvūnai, pasiekę prieglaudas, yra itin baikštūs. "Matome ir agresiją, nes gyvūnas nuolat ginasi", - kalbėjo A. Volockytė.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder