Iš Norvegijos su suklastotu pasu grąžintas vyras, ieškotas ir Lietuvoje

Iš Norvegijos su suklastotu pasu grąžintas vyras, ieškotas ir Lietuvoje

Vilniaus oro uoste sulaikytas už teisės pažeidimus iš Norvegijos išsiųstas lietuvis. Nustatyta, kad jis naudojosi suklastotu dokumentu ir teisėsaugos buvo ieškomas ir Lietuvoje.

Antradienį sostinės oro uoste nusileidus iš Oslo atskridusiam orlaiviui, Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) darbuotojai jau turėjo informacijos, kad jame yra iš Norvegijos už šioje šalyje padarytus teisės pažeidimus išsiųstas lietuvis.

Orlaivio įgula pasieniečiams perdavė voką, į kurį Norvegijos teisėsaugininkai buvo įdėję išsiųstojo asmens tapatybės kortelę, kuria jis naudojosi būdamas užsienyje.

Iškart nustatyta, kad ši neva 20 metų lietuviui išduota asmens tapatybės kortelė yra klastotė. Dėl disponavimo suklastotu dokumentu pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Apklausiamas iš Norvegijos grąžintas vyras prisistatė 21 metų Tauragės rajono gyventoju. Pasieniečiai nustatė, kad rimtų nemalonumų su teisėsauga sulaikytasis turi ir Lietuvoje. Jis yra vienas iš įtariamųjų baudžiamojoje byloje dėl kontrabandos gabenimo, kurią tyrė sieną su Rusija saugantys VSAT Pagėgių rinktinės pareigūnai.

Šiuo metu bylą jau nagrinėja teismas, kuris šiam asmeniui šių metų vasario pradžioje skyrė kardomąją priemonę - suėmimą. Asmuo buvo perduotas tą pačią dieną atvykusiems kolegoms iš Pagėgių rinktinės.

Šiemet VSAT pareigūnai iš viso sulaikė 252 asmenis, kurių už padarytus nusikaltimus ar pažeidimus ieškojo įvairios Lietuvos ir užsienio teisėsaugos institucijos. Daugiausiai tokių ieškomųjų - 95 - sulaikė šalies oro uostuose budintys pasieniečiai.

92 nuo teisingumo besislapstę asmenys sulaikyti prie sienos su Baltarusija esančiuose pasienio kontrolės punktuose, 17 - prie sienos su Rusija. Po kelis ieškomus asmenis įkliuvo Klaipėdos uoste bei prie Šengeno vidaus sienų su Latvija ir Lenkija.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder