Susirūpino Vitės mokyklos įvaizdžiu

Susirūpino Vitės mokyklos įvaizdžiu

Klaipėdos politikai ėmė spausti Savivaldybės Švietimo skyrių, kad pagaliau būtų iš esmės susirūpinta "Vitės" pagrindinės mokyklos ateitimi. Mat dabartinė situacija, kai visuomenėje ši įstaiga piešiama tarsi baubas, kurio kratosi moksleivių tėvai, nėra palanki.

Savivaldybės administracijai rimčiau užsiimti Vitės įvaizdžio gerinimu pavedė miesto Tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto nariai.

Svarstant uostamiesčio ugdymo ir švietimo įstaigų tinklo pertvarkos planą, dar kartą buvo prisiminta istorija, koks šį pavasarį kilo sąmyšis, kai vieno darželio priešmokyklinukus nuo rugsėjo buvo užsimota perkelti į Vitės mokyklą.

Pasak politikų, tai nėra normalu, kai tėvai šitaip priešinasi perkėlimui į konkrečią mokyklą. Tai, kad ši mokykla nėra populiari, esą byloja ir tas faktas, kad visos kitos šiaurinėje miesto dalyje esančios mokyklos yra perpildytos, o Vitės mokykla nesurenka reikiamo vaikų skaičiaus.

Deja, nepadėjo ir prieš keletą metų atlikta Vitės mokyklos pastato renovacija.

"Reikėtų Vitės mokyklą prijungti prie S. Dacho progimnazijos", - siūlė politikas Valdemaras Anužis.

Pasak miesto Savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjos Laimos Prižgintienės, tokių siūlymų būta, bet esą S. Dacho progimnazijos administracijos tokie pasiūlymai nevilioja.

"Sunku pasakyti, kodėl Vitės mokykla nėra populiari. Atrodo, realių priežasčių nėra. Kaip tik pradinių klasių pasiekimai šioje mokykloje net geresni nei kitose Klaipėdos mokyklose. Gal tiesiog ši mokykla per mažai reklamuojasi?", - svarstė L. Prižgintienė.

Vitės pagrindinės mokyklos vadovybė tikino, kad situacija tikrai nėra tokia, kokią ją bandoma vaizduoti.

"Darome viską, kad mūsų mokyklos įvaizdis pasikeistų. Yra suburta ir darbo grupė šiuo klausimu. Darėme tėvų apklausas - jokių esminių pastebėjimų, ką reikėtų keisti, negavome. Mokyklą lankančių vaikų tėvai kaip tik tikino, kad jiems tinka ir ugdymo kokybė, ir mokyklos patalpos, ir maitinimas. Tad sunku pasakyti, kodėl mūsų mokyklą persekioja toks negeras šleifas. Matyt, jis likęs iš senų laikų, ir žmonės nepasidomi, kad viskas yra pasikeitę", - "Vakarų ekspresui" pasakojo mokyklos direktoriaus pavaduotoja Renata Venckienė.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder