Prakartėlę papildė Velykų ryto scena

Prakartėlę papildė Velykų ryto scena

Šv. Velykų išvakarėse Aidos Raimondos Pečeliūnienės parodą „Pasivaikščiojimas, po stebuklo laukiančią Jeruzalę“ papildė nauja Velykų ryto scena.

Klaipėdos Šv. Jono bažnyčios vietoje įkurdinta 12 metrų ilgio prakartėlė jau pristatė svarbiausius senosios Jeruzalės gyvenimo epizodus - „Jeruzalė“, „Erodo valdymas, gyventojų surašymas“, „Sinagoga“, „Amatai“, „Prekyba“, „Maisto gaminimas“, „Gyvulininkystė“, „Kedrono slėnis“, „Karavanų kelias“, „Užeiga“.

Susipažinti su krikščionybės istorija šeštadienį pakvietė gidė Monika Vasylienė, kuri ne sykį Kalėdiniu laikotarpiu surengė panašias ekskursijas. Klaipėdiečiai galėjo susipažinti su tuo metu Jeruzalėje gyvenusių žmonių kasdienybe, buitimi, išgirsti tarpusavio santykių istorijas. Buvo galima apžiūrėti, kaip buvo kepama duona keraminėse krosnyse, kaip spaudžiamas aliejus iš alyvuogių, kaip rauginamos odos ir vėliau iš jų siuvamas apavas, rūbai, kokie gyvuliai buvo auginami, kokiu transportu žmonės naudojosi. Yra ir religinio gyvenimo ir net ano meto politikos atspindžių. Sukurtas žymusis Kedrono slėnis su senosiomis judėjų kapavietėmis, sinagoga su skirtingai Torą aiškinančiais rabinais, o vienas epizodas pasakoja žiauriojo Judėjos valdovo Erodo, paskelbusio visuotinį gyventojų surašymą, istoriją.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder