Parduodamas butas "vaiduoklyje"

Parduodamas butas "vaiduoklyje"

87 480 litų - už tiek tikimasi parduoti 23,31 kv. m ploto butą negyvenamame bei ateityje galimai griaunamame name Klaipėdoje, Naujojoje Uosto gatvėje 5. Beje, panašiai tiek šiuo metu uostamiestyje kainuoja vieno kambario, 30 kv. m ir didesnio ploto suremontuotas butas sovietmečiu statytame blokiniame name.

Beveik visi Naujosios Uosto gatvės 5 name esantys butai savo laiku priklausė bendrovei "Memelio miestas", kuriai prieš metus iškelta bankroto byla. Visas "Memelio miesto" valdytas turtas, įskaitant ir butus minėtame name vaiduoklyje, varžytynėse parduotas SEB banko grupės įmonei "Litectus".

Tiesa, kaip teigė bendrovės "Memelio miestas" bankroto administratorės "VTD Group" įgaliotasis asmuo Tomas Rimkus, vienas likviduojamai bendrovei priklausantis butas šiame name tąkart taip ir liko neparduotas. Mat jam tuo metu buvo taikytas turto areštas.

"Šiuo metu areštas jau panaikintas, kreditorių sprendimu nuspręsta šį butą parduoti. Kaina yra reali, nustatyta pagal šio turto likutinę vertę, ir tikrai manau, kad jį parduosime", - sakė T. Rimkus.

Nuo pirminio kreditorių sprendimo buto kaina jau yra mažinta du kartus. Anksčiau ji siekė beveik 120 tūkst. litų, spalio pradžioje - 97,2 tūkst. litų.

5 numeriu pažymėtas namas Naujojoje Uosto gatvėje statytas 1925 m. Tarpukariu čia buvo įsikūrusi Uosto valdyba, o sovietmečiu įrengti gyvenamieji butai. Paveldosaugininkai pažymi, kad minėtas namas turi vertingų saugotinų savybių, tačiau į saugotinų pastatų sąrašą jis kol kas nėra įtrauktas.

"Memelio miestas", savo laiku iš gyventojų supirkęs didžiąją dalį čia esančių butų, kritinės fizinės būklės namą ateityje ketino nugriauti.

Be "Litectus" ir likviduojamo "Memelio miesto", dar du šiame pastate esančius butus valdo fiziniai asmenys.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder