Neliks dabartinių "mikriukų"

Neliks dabartinių "mikriukų"

Klaipėdos valdžia pradėjo procedūras, kurioms pasibaigus iš uostamiesčio gatvių turės pasitraukti dabartiniai maršrutiniai taksi - vadinamąsias ekspresų paslaugas galės teikti tik įmonės, turėsiančios ne senesnes kaip 2017 metų gamybos žemagrindes, erdvesnes transporto priemones, kuriose turės būti vieta ir neįgaliajam.

Dabartiniai 6, 8 ir 9 maršrutai atitinkamai bus transformuoti į 6E, 5E ir 8E, kuriuose galios naujos rūšies mėnesiniai elektroniniai bilietai, suteiksiantys galimybę važiuoti ir didžiaisiais autobusais. Anot transportininkų, tokia pertvarka ne tik užtikrins naują paslaugos kokybę, geresnį susisiekimą Šilutės plentu, bet ir išgyvendins iš miesto gatvių "keleivių medžioklę", nes konkursą laimėjusioms įmonėms bus mokama pagal nuvažiuotą ridą, o ne pagal pervežtų keleivių skaičių.

Kalbinti "mikriukų" keleiviai tokius planus vertina skirtingai - vieni mano, kad toliau galėtų dirbti ir dabartiniai automobiliai, o kiti esamą padėtį vadina gana prasta. Tik vienas iš dabar paslaugas teikiančių įmonių vadovų į pertvarką žiūri gana optimistiškai, o kiti teigia kol kas gyvenantys nežinioje ir įžvelgia ne per daugiausiai galimybių dalyvauti tokiame aukštų kartelių konkurse.

Daugiau skaitykite dienraštyje „Vakarų ekspresas“

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder