Metams baigiantis - tradicinis Vilties žygis

Metams baigiantis - tradicinis Vilties žygis

Metams baigiantis, gruodžio 29 d., Klaipėdoje surengtas tradicinis Vilties žygis. Daugiau kaip 200 žygeivių leidosi į žygį pajūriu bei mišku su viltimi įveikti tris skirtingo sudėtingumo trasas ir savo aukomis bei tikėjimu paremti Klaipėdos Šv. Praniškaus onkologijos centrą, teikiantį viltį ir paguodą sergantiesiems.

Šeimos su vaikais rinkosi lengviausią 4,5 km ilgio žiedinę trasą, dauguma žygio dalyvių leidosi į 10 km trasą nuo  Klaipėdos Šventojo Pranciškaus Asyžiečio vienuolyno koplyčios iki Kalotės ežero ir atgal, o patyrę ir ištvermingiausieji žygeiviai pasiryžo eiti 19 km maršrutu koplyčia - Kalotės ežeras - Karklė (pajūris) - Giruliai - koplyčia. Pasak žygio organizatorės Inos Lokoševičienės, ilgiausioji trasa bus gana sudėtinga, nes žygeiviams teks įveikti įvairų reljefą, eiti ir mišku, ir pajūriu. Visi įveikusieji žygį bus apdovanoti diplomais, o ilgiausios trasos žygeiviai sugrįžę į koplyčiai pasistiprins koše.

Vilties žygis Klaipėdoje organizuojamas septintus metus. "Viskas prasidėjo nuo mūsų Fizinio aktyvumo centro narių noro aktyviai praleisti žiemos šventes. Pirmus trejus metus tai buvo tik klubo žygis, tačiau kasmet jis augo. Nusprendėme suteikti žygiui daugiau prasmės ir prisijungėme prie brolių pranciškonų organizuojamų Vilties renginių. Dabar dalyvauti žygyje suvažiuoja žmonės iš visos Lietuvos", - sakė I. Lukoševičienė.

"Dažnai einame į žygius, tačiau Vilties žygyje dalyvaujame pirmą kartą. Norime šiuo žygiu prasmingai užbaigti metus. Pasirinkome eiti 19 km trasą", - sakė iš Šilalės atvykusi aktyvaus laisvalaikio mėgėjų šeima Lina, Linas, Augusta ir Beata.

Vienuolis brolis Benediktas Jurčys džiaugėsi, kad Vilties žinią išgirdo visa Lietuva. "Palydėti senuosius Vilties žygiu atvyko žmonės iš Vilniaus, Jurbarko, net iš Latvijos. Tai rodo, kad viltis skinasi kelią. Šiais metais iš viso įvyko 28 Viltes renginiai. Man paliko įspūdį Vilties gimnastika, kurioje kartu su sveikaisiais varžėsi Saulės sindromą turintys vaikai, teko išgirsti, kaip po septynerių metų tylos šeimoje, čia pradėjo kalbėti autizmo sutrikimą turintys vaikai. Matome, kaip  Klaipėdos Šv. Praniškaus onkologijos centre sustiprėja ir sveiksta onkologiniai ligoniai, kaip  džiaugiasi centre teikiama pagalba gydytojai. Tos emocijos mums persiduoda, suteikia jėgų. Vilties sėkla pasėta ir mes jau skiname Vilties vaisius, kurie yra taika ir meilė", - prieš žygio startą kalbėjo vienuolis. 

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder