Klaipėdos gamtą tvarkė ir panevėžiečiai

Klaipėdos gamtą tvarkė ir panevėžiečiai

Savaitgalį miestą švarino ne tik klaipėdiečiai, bet ir iš kitur atvykę savanoriai. Preliminariai skaičiuojama, kad šią savaitę atliekų vežėjams teks išvežti kelias dešimtis tonų surinktų šiukšlių.

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Saulius Valiulis sakė, kad iš viso buvo įvardinta per 50 teritorijų, kurioms tvarkyti buvo ieškota savanorių, o tvarkyta apie 30 teritorijų mieste, pajūryje, miškuose, kur darbavosi 25 įmonės ir organizacijos.

Aplinką tvarkė įvairios įmonės, mokyklos, policijos pareigūnai, namų bendrijos, gyventojų bendruomenės, politinės partijos. Pasak S. Valiulio, įdomu tai, kad neįgaliųjų paplūdimio prieigas tvarkė net ne klaipėdiečiai - iš Panevėžio 8 automobiliais atvyko socialinės neįgaliųjų įmonės "Eurotela" atstovai su šeimomis.

Viena problemiškiausių vietų - Šilutės plento pakelės miesto pietuose. Čia savanoriai surinko net 60 maišų atliekų. Itin daug šiukšlių surinkta ir atkarpoje nuo Vingio iki Rimkų g. Dauguma rastų atliekų - senos padangos, statybinės atliekos, plastikas. Tvarkytojų buvo prašoma šiukšlių maišus palikti prie konteinerių ar šiukšliadėžių, o šią savaitę vežėjai turėtų juos išvežti.

"Dar liko plotų, kuriuos reikia tvarkyti. Kadangi tai yra viešos teritorijos, jas turėtų imtis tvarkyti Savivaldybės Miesto tvarkymo skyrius", - sakė S. Valiulis.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder