Grįžta prie tvarkos palei konteinerius klausimo

Grįžta prie tvarkos palei konteinerius klausimo

Nuo 2015 metų už savo daugiabučių kiemų tvarką yra atsakingi patys gyventojai: jie gali valytis patys, samdyti tvarkytojus ar tuo gali rūpintis administratoriai ar bendrijos. Tačiau vis nesutariama, kas turėtų prižiūrėti tvarką prie atliekų konteinerių - norima keisti dokumentus, kad tuo rūpintųsi gyventojai.

Klaipėdos savivaldybėje jau kurį laiką vyksta pasitarimai, kuriuose dalyvauja tiek administracijos, tiek atliekų vežėjų, atliekų tvarkytojų atstovai, politikai. Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Olegas Mariničius sakė, kad svarstymų šia tema buvo daugybė.

"Sprendžiame klausimą, kaip sutvarkyti visas vietas, kur stovi konteineriai, jų aikšteles, kaip užtikrinti šiukšlių pašalinimą per trumpą periodą. Visi kartu priėjome prie bendro sprendimo, kad turime teikti pasiūlymus dėl įstatymų pakeitimų, tvarkos taisyklių pakeitimų, kad tai leistų priskirti konteinerių aikšteles namų grupėms, kad žmonės žinotų, kur jie turėtų mesti savo šiukšles. Kalbėjome ir apie tolesnius veiksmus, kaip užtikrinti, kad tvarka būtų įvesta", - pasakojo O. Mariničius.

Tikimasi, kad jeigu miesto Taryba dar šį mėnesį patvirtintų naujas miesto švaros ir tvarkos taisykles, galbūt iki birželio pabaigos jau būtų sukurta naujoji sistema.

Miesto Taryba pernai lapkritį atmetė miesto tvarkymo ir švaros taisyklių pakeitimus, kuriais būtų įtvirtinta, kad už tvarką šalia konteinerių yra atsakingi patys gyventojai. Teigiama, kad gyventojai turi ir iki šiol turėjo tvarkyti jiems priskirtas konteinerių aikšteles, o vadinamosiose pilkosiose zonose prie konteinerių turėjo tvarkytis Savivaldybės administracijos parinkti rangovai.

Pakeitimuose buvo numatyta, kad faktiškai naudojamai teritorijai būtų priskiriama mišrių komunalinių atliekų ir antrinių žaliavų surinkimo konteinerių stovėjimo vietų ir jų aikštelių užimama teritorija ir teritorija 3 metrų spinduliu aplink šias aikšteles. Taigi gyventojai būtų buvę įpareigoti užtikrinti tvarką ir švarą prie konteinerių ir jų aikštelėse. Vis dėlto politikai tuomet išsigando, kad tokia prievolė gali baigtis papildomomis išlaidų eilutėmis sąskaitose gyventojams.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder