Kontrolinis krepšinio maratonas

Kontrolinis krepšinio maratonas

Šiandien Vilniaus „Siemens“ arenoje prasidės tarptautinis krepšinio turnyras. Tris dienas truksiančiose varžybose jėgas išmėgins keturios Europos krepšinio čempionatui besirengiančios rinktinės. Be šeimininkų, lietuvių turnyre taip pat dalyvaus Suomijos, Rusijos ir Čekijos ekipos.

Trigubas smūgis

Trejos rungtynės per tris dienas - toks išmėginimas laukia Lietuvos krepšinio rinktinės. Rugsėjo 4-22 d. Slovėnijoje vyksiančiam Europos krepšinio čempionatui besirengiantys mūsų šalies krepšininkai iš viso jau sužaidė penkerias kontrolines rungtynes - ir visas jas laimėjo. Lietuviai po du kartus nugalėjo Belgijos (86:61 ir 66:53) ir Švedijos (97:69 ir 95:64), o praėjusį šeštadienį išvykoje įveikė (62:50) ir Makedonijos rinktinę.

Iš Makedonijos į Vilnių sugrįžusi Lietuvos rinktinė pirmadienį vėl kibo į darbą. Vakar krepšininkai dviem grupėmis treniravosi „Siemens“ arenoje. Į rikiuotę sugrįžo ir paskutines kontrolines rungtynes dėl asmeninių priežasčių praleidę Kšištofas Lavrinovičius bei Adas Juškevičius. „Darbas ir toliau vyksta pagal turimą pasirengimo planą, - po treniruotės paaiškino vyriausiasis treneris Jonas Kazlauskas. - Rytinėje treniruotėje daugiausiai dėmesio skyrėme metimams, ją surengėme dviem grupėmis, kad būtų intensyvesnis darbas. Vėliau rengsime rungtynių su Makedonija vaizdo peržiūrą, o vakare taisysime matytas klaidas normalioje žaidimo treniruotėje“.

Tiesa, intensyvus darbas treniruotėse netrukus pasibaigs. Šiandien Lietuvos krepšininkų laukia rungtynės su Suomija, rytoj - su Rusija, o poryt - su Čekija. „Manau, kad jau nemažai prisitreniravome, o dabar reikia įgyti žaidimo patirties. Šiame turnyre dalyvaus neblogo lygio rinktinės, galėsime pažiūrėti, kur dar mes darome klaidas, pašlifuosime savo silpnąsias puses“, - kalbėjo rinktinės kapitonas Robertas Javtokas.

33-ejų krepšininko nebaugino ir faktas, kad rungtyniauti teks tris dienas iš eilės. „Manau, kad tai mums bus naudinga. Pagaliau juk komandoje vis dar yra 15 krepšininkų, ne visiems reikės kas dieną žaisti, galėsime pailsėti, - samprotavo R.Javtokas. - Bet varžybų praktika labai reikalinga. Patys matėte, kad Makedonijoje, susidūrus su stip­resniu varžovu, buvo šiokių tokių problemų. Jas reikia ir spręsti. Manau, kad mes galime žaisti geriau ir savo geriausią sportinę formą pasieksime jau Europos čempionate“.

Iš Vilniaus - į Atėnus

Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris dar kartą patikino, kad ir per likusius draugiškus mačus komandoje liks visi kandidatai į rinktinę. „Šiame turnyre ir toliau naudosimės visų 15 krepšininkų paslaugomis. Aišku, rungtynėse dalyvaus tik 12 krepšininkų. Jeigu vieną dieną nerungtyniaus vieni trys krepšininkai, kitą dieną jau kiti trys ilsėsis. Tačiau, kaip jau sakiau, kiekvienose rungtynėse didesnį dėmesį skirsime pagrindiniams žaidėjams“, - teigė J.Kazlauskas.

Pasak 58-erių krepšinio specialisto, per artimiausias trejas rungtynes bus siekiama gerinti rinktinės žaidimą. „Dar tikrai nesame optimalios formos, kas yra natūralu ir normalu. Mes stengiamės gerinti žaidimą tiek, kiek mums dabar pavyksta. Manau, kad jau matyti teigiami pokyčiai. Tiesa, Makedonijoje mes neparodėme ypač gero žaidimo, bet buvo sunku ir tikėtis ko nors geresnio. Na, o esminis mūsų kontrolinių rungtynių ciklo akcentas bus Atėnų „Akropolio“ turnyras. Ten jau reikės demonstruoti tikrai gerą formą“.

Tradicinis keturių komandų turnyras Atėnuose vyks rugpjūčio 27-29 dienomis. Jame, be Lietuvos rinktinės, dalyvaus Bosnijos ir Hercegovinos, Graikijos bei Italijos ekipos. Po jo lietuvių laukia dar vienos - paskutinės - kontrolinės rungtynės Vilniuje su Gruzijos rinktine. Jos įvyks rugsėjo 1 d. Kaune „Žalgirio“ arenoje.

Europos krepšinio čempionate Lietuvos rinktinė žais B grupėje. Mūsų šalies krepšininkų varžovais pirmajame varžybų etape bus Latvijos, Bosnijos ir Hercegovinos, Juodkalnijos, Makedonijos ir Serbijos rinktinės.

Tvarkaraštis

Rugpjūčio 21 d.

16.50 Rusija - Čekija

19.20 Lietuva - Suomija

Rugpjūčio 22 d.

16.50 Čekija - Suomija

19.20 Lietuva - Rusija

Rugpjūčio 23 d.

16.50 Rusija - Suomija

19.20 Lietuva - Čekija

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder