Premjeras: kurortų galimybės bus išnaudojamos intensyviau

Premjeras: kurortų galimybės bus išnaudojamos intensyviau

Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis lankėsi Birštone ir domėjosi šiam miestui bei visiems šalies kurortams aktualiomis temomis.

Susitikime su Birštono savivaldybės mere Nijole Dirginčiene premjerui  buvo pristatyta miesto situacija,  aptartos kurorto plėtros galimybės.

Vizito metu Vyriausybės vadovas aplankė Pirminės sveikatos priežiūros centrą, naująjį Mokyklos gatvės kvartalą, daugiafunkcinį  sporto centrą. Šiems objektams yra svarbus papildomas finansavimo lėšų poreikis, nes Birštono savivaldybė neteikė investicijų projektų, siūlomų įtraukti į Valstybės investicijų 2019–2021 metų programą.

Susitikime su kurortų – Druskininkų, Neringos, Palangos, Birštono- merais diskutuota apie problemas, kurios paliečia visas Lietuvos kurortines teritorijas: aptarti kurortų ar kurortinės teritorijos statuso suteikimo reikalavimai,  pasiūlyta skiriant Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšas, peržiūrėti kelių (gatvių) projektų atrankos kriterijus, įvertinant atvykstančių turistų srauto įtaką kurortų savivaldybių infrastruktūrai. Didelis dėmesys skirtas vienai didžiausių šalies turizmo sektoriaus problemų – sezoniškumui, kuris lemia netolygų turistų srautų pasiskirstymą įvairiais metų laikais, ypač spalio–balandžio mėnesiais. Kurortų merai svarstė, kaip didinti  Lietuvos pasiekiamumą oro transportu. Jų teigimu, tikslinga ir ateityje išlaikyti 3 oro uostus, o naujų oro vežėjų pritraukimui ir naujų krypčių skrydžių atidarymui į Maršrutų skatinimo fondą pritraukti savivaldybių ir privačių juridinių asmenų lėšas, parengiant šio fondo veikimo schemą bei spręsti Neringos aerodromo atkūrimo galimybę.  

„Iš merų išgirdome būtinybę mažinti biurokratiją iš priežiūros institucijų,  tokių kaip Nacionalinė žemės tarnyba, Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos ir kitų. Matome, kad biurokratija vis dar stabdo labai daug projektų bei tampa rimta kliūtimi, užtęsiančia ir stabdančia projektus ilgam laikotarpiui“, - sako S. Skvernelis.

Ministras Pirmininkas pažadėjo ieškoti sprendimų sprendžiant papildomą finansavimą tiksliniams kelių projektams kurortuose, tačiau šiuo atveju efektyviau  veikti turėtų prie Vyriausybės įsikūrusios ir tuo užsiimančios institucijos.

Susitikęs su verslo atstovais Ministras Pirmininkas kalbėjo apie ES ir kitų investicijų pritraukimą, darbo vietų kūrimą Birštone, specialistų rengimo, infrastruktūros įrengimo klausimus. Verslininkai Premjerui padėkojo už skiriamą padidintą dėmesį regionams tiek skirstant ES paramą, tiek apskritai šios Vyriausybės požiūrį į regioninę politiką. Premjeras pažadėjo, kad regionams ir toliau bus skiriama daugiau dėmesio, ir akcentavo lietuviško verslo svarbą, kurio indėlis ypač reikšmingas kuriant ir išlaikant darbo vietas. Kurortiniams regionams nerimaujant, kad kurortinis gydymas liks tik kaip reabilitacijos paslauga,  S. Skvernelis teigė, kad jis ir toliau bus remiamas valstybės.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder