Verslininkai nori daugiau skrydžių iš Palangos

Verslininkai nori daugiau skrydžių iš Palangos

Ketvirtadienį Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmai kreipėsi į Susisiekimo ministrą Eligijų Masiulį dėl susisiekimo iš Palangos oro uosto, prašydami spręsti ne vienerius metus egzistuojančią susisiekimo Vakarų Lietuvoje problemą.

Vakarų Lietuvos regiono verslininkus, tarp kurių – turizmo, viešbučių, transporto ir kitų verslo sričių atstovai, neramina jau keletą metų nesikeičianti situacija Palangos oro uoste. Itin sumažėjęs krypčių bei skrydžių skaičius netenkina ekonominių regiono poreikių bei turėtų būti nuostolingas pačiai valstybės įmonei, į kurios infrastruktūrą investuotos didelės ES ir valstybės lėšos.

Per pastaruosius metus ne kartą įvairių verslo renginių metu įvairiu lygiu bandyta spręsti susidariusią problemą. Radus abipusiai naudingą sprendimą, skrydžių bendrovės yra pasirengusios organizuoti naujus skrydžius į ir iš Palangos oro uostą.

Regiono valdžia tai pat teigia, jog yra pasirengusi ne tik žodžiais prisidėti prie naujų skrydžių atsiradimo. Nepaisant visų bandymų ir iniciatyvų, situacija nesikeičia – Palangos oro uostas yra pasiekiamas jungiamaisiais skrydžiais tik per Kopenhagą ar Rygą. Todėl Vakarų Lietuvoje sunku surengti tarptautinius verslo renginius, sudėtinga bet kokia verslo plėtra – užsienio verslo organizacijos bei potencialūs investuotojai, pavieniai verslininkai, pasidomėję būsima logistika, atvykti bei dalyvauti verslo plėtros renginiuose dažnai atsisako. Nėra ir tiesioginių skrydžių, patogių turistams iš tradicinių Lietuvos pajūriui turizmo rinkų – Vokietijos, Rusijos, Baltarusijos.

Raštą kartu pasirašė ir kitų Klaipėdos verslo organizacijų atstovai - Klaipėdos krašto pramoninkų asociacijos, Klaipėdos senamiesčio verslininkų asociacijos, asociacijos "Mano miestas Klaipėda", Lietuvos golfo federacijos vadovai.  

Birželio 3–5 d. Klaipėdoje rengiamas tarptautinis golfo turnyras Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmų taurei laimėti, kartu rūmuose veikiantis Europos verslo ir inovacijų tinklas rengia verslo kontaktų mugę. Tuo pat metu mieste vyks "Pilies džiazo" festivalis. Tikimasi, kad pasinaudojant tuo pat metu vykstančiais renginiais, į juos pavyks pritraukti daugiau dalyvių.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder