Varvantys tepalai gali brangiai kainuoti

Varvantys tepalai gali brangiai kainuoti

Automobilių, iš kurių nuolat varva tepalai ar degalai, savininkai turėtų žinoti, kad jiems už tai gresia bauda. Kartais toks neatsakingumas gali kainuoti net daugiau nei pats automobilis.

Uostamiesčio Poilsio gatvės 16 namo gyventojas pastebėjo, kad kieme iš techniškai netvarkingo kaimyno automobilio laša, jo manymu, dyzelinis kuras.

"Suprasčiau, jeigu varvėtų dieną ar savaitę, bet tai vyksta jau trečias mėnuo. Šiaip man nesvarbu - ne mano automobilis, bet blogiausia yra tai, jog toje vietoje jau tirpsta asfaltas, o kiemo remontas labai brangus ir bus apmokėtas iš klaipėdiečių kišenės", - teigia namo gyventojas.

Įprastai tokiais atvejais gyventojų pranešimus tikrina Klaipėdos miesto aplinkos apsaugos agentūros inspektoriai, tačiau dėl minėto automobilio jie jokių signalų nesulaukė.

Jeigu įtarimai pasitvirtina, nustatomas automobilio savininkas ir jam surašomas administracinės teisės pažeidimo protokolas.

"Kiekvieno pranešimo atveju reikalingas tyrimas - juk gali būti, jog iš mašinos varva aušinimo skystis ar vanduo. O jeigu pasitvirtina, kad tai tepalas ar degalai, kurie laikomi pavojingomis atliekomis, už jų neleistiną pašalinimą numatytos griežtesnės sankcijos", - sakė agentūros vedėjas Romualdas Dužinas.

Bauda kai kuriais atvejais gali būti didesnė už paties automobilio kainą: nuo 300 iki 600 litų.

Anot R. Dužino, dėl panašių atvejų klaipėdiečiai į agentūrą kreipiasi gana dažnai, tepalai ar kuras neretai varva iš senų transporto priemonių. Nustačius kaltininkus jie gali sulaukti ne tik piniginės baudos, bet ir reikalavimo padengti gana nemažas teršalų išvalymo išlaidas.

"Šiems darbams reikalingi specialūs sorbentai, kuriuos turi tik ugniagesiai gelbėtojai arba savivaldybės samdoma įmonė", - sakė R. Dužinas.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder